Hoppa till huvudinnehåll

memer

 • "Ganska nära en katastrof", säger webbexpert om upphovsrättsdirektivet – vloggare, nyheter och kulturskapare kan drabbas

  26.03.2019 Inrikes

  Kulturskaparna får inte mer intäkter, bedömer webbexpert.

  EU:s nya direktiv om skärpt upphovsrätt på nätet är illa genomtänkt, lätt att bryta mot och enkelt att kringgå. Det säger Svenska Yles webbutvecklare Alexander Granholm som timmarna efter beslutet i Strasbourg frågades ut i Vega Eftermiddag av Magnus Hansén.

 • Nästa vecka röstar Bryssel om direktivet som kan "döda" internet. Hur kom vi hit?

  26.06.2018 Teknik

  "Lobbarna har gjort sitt jobb".

  Upphovsrättsdirektivets uppdatering, inklusive de kritiserade artiklarna 11 och 13, borde inte ha kommit igenom de första instanserna. Nu anländer det så gott som oförändrat till parlamentets plenisal, och experterna är förbluffade.

 • Irma, Meghan och Iphone - det här googlades mest under 2017

  31.12.2017 Inrikes

  Mauno Koivisto var mest googlade personen i Finland.

  Världens populäraste sökmotor Google har listat statistik för vilka sökord som har varit populära under året 2017.

 • Familjens gamla begravningsbild blev mem om vaccin - släktingarna ledsna

  18.01.2017 Inrikes

  Vilka bilder lämpar sig för att behandlas och spridas?

  Ett mem med ett foto från en död babys begravning sprider sig i sociala medier. Memet har väckt en etisk diskussion om vilka bilder det lämpar sig att sprida.

 • Mannen bakom Emojigatan: Jag var inte beredd på att det skulle bli så stort

  25.11.2016 Västnyland

  Juha Anttila har citerats i flera internationella medier.

  Lojos detaljplaneringsarkitekt Juha Anttila har de senaste dagarna citerats i internationella medier. Orsaken är att han hittade på gatunamnen Emojigatan och Meemigatan.

 • Emojigatan och Meemigatan i Lojo

  23.11.2016 Västnyland

  Lojo går in för helt nya moderna gatunamn.

  Lojo går in för helt nya moderna gatunamn som väcker internationell uppmärksamhet. Emojigatan och Meemigatan ska finnas i det nya företagsområdet nära motorvägen i Karnais.

 • Fem virala fejk-nyheter från valet i USA

  15.11.2016 Vetamix

  Fejkade nyheter spreds lätt i det polariserade USA.

  USA:s presidentval var drömmen för alla som gärna skapar falska nyheter. Det tudelade landet och dess polariserade politik var en perfekt grogrund för två skilda läger som främst trodde på det egna lägrets budskap. Att lura de här åsiktsbubblorna är inte särskilt svårt.

 • Vi skrattar åt finlandssvenska memen

  28.08.2014 X3M

  Vi skrattar och tjoar åt de finlanddsvenska memesidorna på facebook. För att dra vårt strå till stacken har vi gjort några egna.

 • Har du valt ut en lämplig catvatar?

  04.01.2013 X3M

  Nu kan alla katter pusta ut. De har äntligen fått ett helt eget socialt medium. Katter, katter, katter överallt. De finns på nätet, på muggar, som screensavers, i almanackor... Vi kan inte få nog av de små liven. Och nu alla kattälskare - håll i er. Katterna har nämligen fått ett eget socialt medium.

 • Världens tråkigaste kattvideo

  17.12.2012 X3M

  I veckans Kattuellt är vi arga. Det är nämligen måndag, vi har julstress och allt är litegrann åt rumpan. Och inte är den här videon ens bra. Ibland känns det att folk får posta vad som helst på internet. Och ja, det får dom väl också - nästan i alla fall.

 • Ugglan och katten är bästa vänner

  10.12.2012 X3M

  Historien om katten Fum och ugglan Gebra som blev bästa vänner får dig att tro på mänskligheten och framtiden. Kanske kommer inte atombomben den 21 december. Kanske överlever vi trots allt och lär oss att älska varandra.

 • Mänskliga husdjur

  03.12.2012 X3M

  I veckans Kattuellt analyserar vi den roligaste kattvideon just nu på nätet. Den här gången har vi valt Cat-friend vs Dog-friend, helt enkelt för att den är så sjukt rolig. Katten och hunden i detta klipp liknar väldigt mycket på oss människor, men de här är alltså den nya rasen som heter Ragboll.

 • Katt räddade liv, blir film

  12.11.2012 X3M

  I den här lite udda artikeln hyllar vi en katt. Vi lovar att det är på sin plats. Den här veckan gör serien Kattuellt (där vi djupanalyserar veckans roligaste kattvideo) ett avbrott. I den här specialnotisen hyllar vi en katt som visar att alla hundar är förlorare.

 • Sexig brud från 40-talet = kattunge

  05.11.2012 X3M

  Pin-up-flickor och kattungar är lika som två bär. Kattungarna har bara lite mindre boobs. I vår serie Kattuellt recenserar och djupanalyserar vi vanligen kattvideor. Nu har vi emellertid kommit över en kattrelaterad bildblogg som är till den milda grad lysande att vi måste göra ett undantag.

 • Katt i hamburgarpåse

  29.10.2012 X3M

  Den här katten gillar verkligen cheeseburgers. Kattuellt analyserar veckans roligaste kattvideo. Varje vecka tar sig Kattuellt an ett klipp med en rolig katt och djupanalyserar det. Den här veckan har vi hittat ett klipp med konstiga asiatiska bokstäver (språk var aldrig vår starka sida i skolan) och en gullig katt i en hamburgarpåse.

 • Katter med hattar

  22.10.2012 X3M

  Det är måndag. Du gråter på väg till jobbet. Du sover genom föreläsningen. Du gråter på hemvägen. Som vanligt är höjdpunkten på dagen en kattvideo.

 • Kattmördare analyserar kattvideo

  15.10.2012 X3M

  I veckans Kattuellt har vi gett över ordet till gästande analyseraren Teemu Mäki. Ni vet han som gjorde det hemska konstverket med kattdöden på 80-talet. Idag tar vi oss an katten Bill Murray. Han har blivit ett internetfenomen efter att hans husse, troligen lite på sniskan, gjort en liten musikvideo tillsammans med katten.

 • Katt sjunger Game of Thrones

  08.10.2012 X3M

  Ibland är populära saker på Internet riktigt störda. Det här är en av dem. Den här veckan granskar Kattuellt en lurvig katt som sjunger introduktionslåten till Game of Thrones. Klippet vi analyserar den här veckan kommer från en medelbegåvad katt som till all lycka har en mycket begåvad ägare.

 • Den tråkigaste kattvideon någonsin?

  01.10.2012 X3M

  Den här veckan recenserar vi klippet som saluförs som "den tråkigaste kattvideon någonsin" men som är det roligaste vi sett på länge. Den senaste veckan har kattuelltredaktionen sett klippet Most Boring Cat Video Ever dyka upp på facebook.

 • Kaurismäki recenserar Henri-kattvideon

  24.09.2012 X3M

Sidor