Hoppa till huvudinnehåll

arvingar

 • ”Det finns en liten bit av henne i oss alla” - Anna "Delvey" levde lyxliv i New Yorks innekretsar men har nu dömts till 4-12 års fängelse

  09.05.2019 Utrikes

  "Fake it until you make it" - och Anna Sorokin fejkade.

  Anna Sorokin heter svindlerskan som snart finns i ett Netflix, ett HBO eller en bok nära dig. På torsdagen dömdes hon till mellan 4 och 12 års fängelse för att ha stulit uppemot 300 000 dollar från vänner, banker och hotell i New York. Men den falska arvtagerskan lyckades lura många fler.

 • Finländarna ärver allt mer - men få har koll på vad de kan tänkas få i arv

  22.10.2018 Inrikes

  Tydligare testamenten kunde förebygga arvstvister.

  Bara ett fåtal finländare har räknat ut vad de kan tänkas få ärva. Samtidigt blir det ändå allt vanligare att man pratar om arv och funderar på hur det lönar sig att göra upp ett testamente.

 • Stora regionala skillnader i arvens ekonomiska värde

  18.10.2018 Inrikes

  Fastigheters värde spelar en stor roll.

  Över hälften av arvtagarna i Finland ärvde under 20 000 euro medan drygt två procent ärvde över 200 000, enligt Skatteförvaltningen uppgifter från år 2013.

 • I jakt på okända arvingar och oberättade livsöden

  22.08.2018 Yle Fem

  Svenska serien Arvinge okänd på Yle Fem och Arenan.

  Varje år dör cirka 600 personer i Sverige utan att någon släkting tar vara på det de lämnar efter sig. I jakten på de okända arvingarna reser Kattis Ahlström och Niklas Källner i serien Arvinge okänd över hela världen för att överlämna ett arv i form av pengar, men också berätta en livshistoria.

 • Advokaten tipsar: Tänk på det här när du ska upprätta ett testamente

  13.06.2018 Inrikes

  Svårare i nyfamiljer eftersom lagen utgår från kärnfamiljen.

  Få vill planera för sin egen död, men det kan ändå vara bra att ha ett testamente. Arvstvisterna har ökat i takt med att nya familjeformer har blivit vanligare eftersom lagen utgår från kärnfamiljen.

 • Staten ärvde 25,6 miljoner euro i fjol – utan arvingar eller testamente går din egendom till staten

  27.02.2018 Samhälle

  Arv för tiotals miljoner euro tillfaller årligen staten.

  Förra året ärvde staten 25,6 miljoner euro från personer som varken hade arvingar eller testamente. Den avlidnas hemkommun eller en närstående person kan också få del av arvet i efterhand.

 • L’Oréals arvtagerska och världens rikaste kvinna Liliane Bettencourt är död

  21.09.2017 Utrikes

  Liliane Bettencourt blev 94 år gammal.

  Liliane Bettencourt, arvtagerska till kosmetikajätten L'Oréal, har dött i en ålder av 94 år. Det bekräftar hennes familj. Bettencourt uppskattas ha varit världens förmögnaste kvinna.

 • Samsungs arvtagare dömdes till fem års fängelse

  25.08.2017 Utrikes

  Lee Jae-Yong dömdes bland annat för mutbrott och mened.

  Elektronikjätten Samsungs arvtagare Lee Jae-Yong, 49, dömdes på fredagen till fem års fängelse för korruptionsbrott. Lee dömdes bland annat för mutbrott och mened. Hans advokater uppger att domen kommer att överklagas.

 • Samsungs arvinge och vice vd häktades misstänkt för mutbrott

  17.02.2017 Utrikes

  Lee Jae-Yong misstänks ha gett presidenten miljonmutor.

  Den sydkoreanska elektronikjätten Samsungs arvinge och vice vd Lee Jae-Yong har häktats i anslutning till en stor mutskandal som skakar hela makteliten i Sydkorea.

 • Fransman ärvde hus - hittade hundra kilo guld

  23.11.2016 Utrikes

  Den största vinnaren blir antagligen den franska staten.

  Mannen hittade guld värt ungefär 3,5 miljoner euro i olika kreativa gömställen i huset. Den största vinnaren kan ändå bli den franska staten.

 • Thailändarna tar farväl av sin vördade kung

  29.10.2016 Utrikes

  Tiotusentals köar för att visa sin respekt i palatset

  Tiotusentals thailändare har samlats vid det kungliga palatset i Bangkok för att ta farväl av kung Bhumibol Adulyadej som avled den 13 oktober 88 år gammal.

 • Mörkret sänker sig över Waldemars pensionat

  17.10.2016 Yle Fem

  Tjockare än vatten 2 utspelar sig på ett vintrigt Åland.

  Andra säsongen av Tjockare än vatten är här. Vi träffar åter syskonen Waldemar som nu gemensamt äger pensionatet på Åland som de ärvt efter sin mamma Anna-Lisa. Tillsammans skall de tre nu driva stället medan vintermörkret tränger in genom väggarna och ger upphov till nya konflikter.

 • Juristen: Undvik syskongräl med tre papper

  27.09.2016 Familj

  Många känner inte till intressebevakningsfullmakten.

  Det finns saker man kan göra för att undvika alltför häftiga konflikter syskon emellan både då det gäller vården av föräldern och arvet. Enegren lyfter fram de tre viktigaste, juridiska pappren: Testamentet, intressebevakningsfullmakten och vårdviljan.

 • Peter Lüttge: Jag vill inte ärva någonting

  27.03.2016 Kultur och nöje

  Jag kommer inte heller att ge bort någonting i arv.

  Jag kommer inte heller att ge bort någonting i arv. Det har varit ett av mina mantran sedan en längre tid tillbaka. Nu hällde den kinesiska konstnären Song Dong med sin stora installation Waste Not (2005) vatten på min tycker-inte-om-arv-kvarn.

 • Drömmen om Grønnegaard

  20.03.2015 Yle Fem

  Syskonbanden sätts på prov i andra säsongen av Arvingarna.

  Signe kämpar på för att förvekliga sin dröm om Grønnegaard. Hon har stöd för sina planer hos syskonen – men deras kaotiska liv börjar långsamt få allt större konsekvenser.

 • Det blir mer Arvingarna

  03.12.2014 Titta och lyssna

  Händelserna kring herrgården Grønnegaard på södra Fyn i Danmark har blivit en angelägenhet för människor världen över. Finland är inget undantag. Sista avsnitt av Arvingarna sänds denna vecka i Yle Fem, men det är inte det sista vi sett av syskonen. Ny säsong utlovas.

 • Belgien har fått en ny kung

  21.07.2013 Utrikes

  Belgien har fått en ny kung. Albert II lämnade över tronen till sin son Philippe, som nu har krönts. Följ tronskiftet på Arenan

 • Helsingfors kan bekämpa gatuvåld med ärvda pengar

  13.06.2013 Huvudstadsregionen

  En helsingforsare som utsattes för gatuvåld dog utan lagliga arvingar. I mars tog en av de närmaste vännerna kontakt med Stationens barn rf och föreslog att pengarna kanaliseras till Helsingfors stad.

 • Kronprinsessan Victoria 18 år

  25.02.2009 Arkivet

  Victorias första presskonferens och officiella uppträdande.

  Kronprinsessan Victoria fyllde 18 år den 14 juli 1995. Då gav hon sin första presskonferens och sitt första officiella uppträdande.