Hoppa till huvudinnehåll

homosexualitet

 • Christian Sandström: Jag var inte i kontakt med mina känslor

  28.06.2017 Vega
  "Du har ingenting att göra här, för du är inte i kontakt med dina känslor". Teaterregissörens ord kom som en kalldusch för skådespelaren Christian Sandström under en repetition på Wasa Teater. Teaterchefen Christian Sandström berättar om sin inre resa hur han kom i kontakt med sina känslor och om sin homosexualitet.
 • Domstol: Rysk lag mot homopropaganda diskriminerande

  20.06.2017 Utrikes
  Europadomstolen har slagit fast att den ryska lagen mot homopropaganda är diskriminerande och inte fyller någon laglig funktion. Ryssland kommer att överklaga beslutet.
 • Riko Eklundh: Man blir aldrig färdig skådespelare

  19.06.2017 Kultur och nöje
  Hur det känns att inte veta vem man är, det vet skådespelaren Riko Eklundh. Han har nästan 30 år på nacken inom skådespelarkarriären och har under åren hunnit spela både son och mamma. När han inte står på scen tillbringar han helst sin tid ute i skärgården, också på vintern.
 • Är jag bög?

  15.06.2017 Sex & sånt
  Jag är en pojke i militären med ett mentalt problem. Jag har en flickvän, men jag har börjat se på andra män på ett sexuellt sätt. Jag undrar om det är normalt att i ett så här sent skede i livet inse att man kan vara bög? Men en annan sak är att jag ibland när jag står och väntar på duschturen och ser de andra duscha så är det lite genant att stå och köa med ett halv stånd på hela tiden, hur ska ja bära mig åt att kunna gå och duscha utan att behöva skämmas ögonen ur mig ... snälla hjälp mig.
 • Irland fick öppet homosexuell premiärminister

  14.06.2017 Utrikes
  Irlands nya premiärminister är inte bara den yngsta någonsin, han är också öppet homosexuell och har en indisk far. Leo Varadkar är en exceptionell politiker i det mycket katolska Irland.
 • Hur berättar jag att jag är bög?

  14.06.2017 Sex & sånt
  Jag är en kille på femton år som är homosexuell. Jag har inte berättat det för någon, men jag tror att ett par av mina tjejkompisar har anat hur det ligger till. Jag vet inte hur mina andra kompisar skulle reagera. Min släkt accepterar inte bögar.
 • Skönt med dildo - är jag homo?

  14.06.2017 Sex & sånt
  Jag är en 15-årig kille som gillar att föra upp saker i analen. Jag hittade en dildo i min mammas byrålåda som jag testade och tyckte att det var skönt. Är jag homosexuell?
 • Är det fel att jag tänder på killar?

  14.06.2017 Sex & sånt
  Är det något fel på mig när jag får stånd när jag ser på pojkar? Jag är en 14-årig kille.
 • Malaysia till kamp mot homosexualitet - med videotävling för unga

  03.06.2017 Utrikes
  De unga ska göra filmsnuttar om hur "könsförvirring" kan förebyggas och kontrolleras. Bästa bidragen vinner pengar.
 • Yles reporter tackas på sociala medier efter rysk ordväxling om homosexuella

  01.06.2017 Utrikes
  Yles frågor om läget för homosexuella har väckt irritation vid Rysslands utrikesministerium. Homosexualitet är ett ytterst känsligt ämne i Ryssland och människor är mycket splittrade i frågan.
 • Över 40 homosexuella har flytt Tjetjenien

  19.05.2017 Utrikes
  Europaparlamentet gick igår ut med ett kraftigt utlåtande om den svåra situationen för homosexuella i den ryska republiken Tjetjenien.
 • Homoäktenskap delar kyrkomötet exakt jämnt

  16.05.2017 Inrikes
  Ska kyrkan viga samkönade par? Den frågan delar kyrkomötet jämnt. Hälften av de ombud som svarade på Uutissuomalainens enkät säger ja, andra hälften nej.
 • Tre berättelser om att hitta sin väg i livet

  12.05.2017 Yle Fem
  Dokumentären Tre hopp är en berättelse om tre ungdomar som haft svårt att hitta sin väg i livet. Det är inte alltid självklart att orka stiga upp och gå till skolan eller jobbet varje morgon, att trivas i ett hetero-normativt samhälle eller att alls vilja vara med i ekorrhjulet.
 • Lycka är att missa bussen - Maria Eliseeva lämnade Rysslands kvava klimat för homosexuella

  20.04.2017 Kultur och nöje
  För Maria Eliseeva blev det alltför tungt att andas i Ryssland - hennes önskan om att kunna kombinera jobb, familjeliv och politisk aktivism blev en olöslig ekvation för henne. Den såkallade homopropagandalagen har gjort livet svårt för många som hör till en sexuell minoritet i vårt östra grannland.
 • Seta samlar pengar för att evakuera homosexuella tjetjener: Situationen är fruktansvärd

  15.04.2017 Inrikes
  Också i Finland samlas det in pengar för att hjälpa homosexuella i Tjetjenien att fly till tryggare länder efter rapporter om massarresteringar, olagliga fängelser och tortyr. De pengar som människorättsorganisationen Seta samlar in kanaliseras via Rysslands LGBT-nätverk. Setas generalsekreterare Kerttu Tarjamo säger att situationen i Tjetjenien nu har blivit så fruktansvärd att det är dags att reagera också i Finland.
 • Tjetjenska imamer hotar rysk tidning som avslöjade förföljelse av homosexuella

  15.04.2017 Utrikes
  Den ryska oppositionstidningen Novaja Gazeta rapporterade nyligen om förföljelse, tortyr och mord på homosexuella i Tjetjenien. Nu hotar det muslimska prästerskapet i Tjetjenien med hämnd mot tidningen eftersom det anser att den tjetjenska hedern har kränkts.
 • Ryska Novaja Gazeta: Massgripanden av homosexuella i Tjetjenien

  02.04.2017 Utrikes
  Den ryska tidningen Novaja Gazeta uppger att över hundra homosexuella män har gripits i Tjetjenien. Tidningen hävdar att flera av dem dödades i samband med att de greps.
 • Mannen som skapade regnbågsflaggan är död

  01.04.2017 Utrikes
  Den amerikanske aktivisten och konstnären Gilbert Baker har avlidit, 65 år gammal. Han är mest känd för att han designade den ikoniska flaggan som symboliserar homosexuell solidaritet på 70-talet.
 • Ryska homosexuella väljer att gömma allt

  25.03.2017 Utrikes
  Många ryska homosexuella väljer i dag att gå under jorden. HBTQ-folket borde ändå vara så synliga som möjligt, säger aktivister. Forskning visar att negativa attityder minskar så fort folk känner en levande människa som är homosexuell.
 • Isak och Even är årets tv-par

  08.03.2017 X3M
  Hurra för Isak och Even från Skam som har blivit framröstade till årets TV-par. Det är den amerikanska sajten E! Onlines läsare som efter en omröstning nu korat Isak och Even till det bästa paret.

Sidor