Hoppa till huvudinnehåll

homosexualitet

 • Präster som stöder samkönat äktenskap presenterar sig i bildgalleri

  22.09.2017 Inrikes
  51 präster är med i ett bildgalleri för att visa att det finns många som stöder äktenskap för alla, oberoende av kön.
 • Häcklegendaren Colin Jackson kommer ut ur skåpet i SVT-intervju

  26.08.2017 Sport
  Den trefaldiga världsmästaren och åttafaldiga Europamästaren Colin Jackson berättar för första gången offentligt om sin homosexualitet i SVT-serien Regnbågshjältarna.
 • Rättsfall inger hopp bland Kinas homosexuella

  16.07.2017 Utrikes
  Straffet var obetydligt men domslutet var historiskt. För första gången dömdes ett mentalsjukhus tidigare i juli till böter för att det hade kränkt en 38-årig homosexuell mans rättigheter genom att vårda honom mot hans vilja.
 • Jag fantiserar om män som har sex

  06.07.2017 Sex & sånt
  Jag är en kvinna på 26 år och jag fantiserar mest om gaymän som har sex med varandra. Vad kan det betyda?
 • Drömmer om lesbiskt sex

  06.07.2017 Sex & sånt
  Är det normalt att man drömmer om lesbiskt sex, och betyder det då att man är lesbisk? Jag blir också upphetsad av att se bröst.
 • Tyskland inför samkönat äktenskap?

  30.06.2017 Utrikes
  Tyskland ser nu ut att bli nästa land där homosexuella ska få rätten att gifta sig. På mycket kort varsel röstar den tyska förbundsdagen idag med stor sannolikhet för en jämlik äktenskapslag. Det här trots ett utbrett motstånd bland förbundskansler Angela Merkels kristdemokrater.
 • Christian Sandström: Jag var inte i kontakt med mina känslor

  28.06.2017 Vega
  "Du har ingenting att göra här, för du är inte i kontakt med dina känslor". Teaterregissörens ord kom som en kalldusch för skådespelaren Christian Sandström under en repetition på Wasa Teater. Teaterchefen Christian Sandström berättar om sin inre resa hur han kom i kontakt med sina känslor och om sin homosexualitet.
 • Domstol: Rysk lag mot homopropaganda diskriminerande

  20.06.2017 Utrikes
  Europadomstolen har slagit fast att den ryska lagen mot homopropaganda är diskriminerande och inte fyller någon laglig funktion. Ryssland kommer att överklaga beslutet.
 • Riko Eklundh: Man blir aldrig färdig skådespelare

  19.06.2017 Kultur och nöje
  Hur det känns att inte veta vem man är, det vet skådespelaren Riko Eklundh. Han har nästan 30 år på nacken inom skådespelarkarriären och har under åren hunnit spela både son och mamma. När han inte står på scen tillbringar han helst sin tid ute i skärgården, också på vintern.
 • Är jag bög?

  15.06.2017 Sex & sånt
  Jag är en pojke i militären med ett mentalt problem. Jag har en flickvän, men jag har börjat se på andra män på ett sexuellt sätt. Jag undrar om det är normalt att i ett så här sent skede i livet inse att man kan vara bög? Men en annan sak är att jag ibland när jag står och väntar på duschturen och ser de andra duscha så är det lite genant att stå och köa med ett halv stånd på hela tiden, hur ska ja bära mig åt att kunna gå och duscha utan att behöva skämmas ögonen ur mig ... snälla hjälp mig.
 • Irland fick öppet homosexuell premiärminister

  14.06.2017 Utrikes
  Irlands nya premiärminister är inte bara den yngsta någonsin, han är också öppet homosexuell och har en indisk far. Leo Varadkar är en exceptionell politiker i det mycket katolska Irland.
 • Hur berättar jag att jag är bög?

  14.06.2017 Sex & sånt
  Jag är en kille på femton år som är homosexuell. Jag har inte berättat det för någon, men jag tror att ett par av mina tjejkompisar har anat hur det ligger till. Jag vet inte hur mina andra kompisar skulle reagera. Min släkt accepterar inte bögar.
 • Skönt med dildo - är jag homo?

  14.06.2017 Sex & sånt
  Jag är en 15-årig kille som gillar att föra upp saker i analen. Jag hittade en dildo i min mammas byrålåda som jag testade och tyckte att det var skönt. Är jag homosexuell?
 • Är det fel att jag tänder på killar?

  14.06.2017 Sex & sånt
  Är det något fel på mig när jag får stånd när jag ser på pojkar? Jag är en 14-årig kille.
 • Malaysia till kamp mot homosexualitet - med videotävling för unga

  03.06.2017 Utrikes
  De unga ska göra filmsnuttar om hur "könsförvirring" kan förebyggas och kontrolleras. Bästa bidragen vinner pengar.
 • Yles reporter tackas på sociala medier efter rysk ordväxling om homosexuella

  01.06.2017 Utrikes
  Yles frågor om läget för homosexuella har väckt irritation vid Rysslands utrikesministerium. Homosexualitet är ett ytterst känsligt ämne i Ryssland och människor är mycket splittrade i frågan.
 • Navratilovas svar på tal: Margaret Court är rasist och homofob

  01.06.2017 Sport
  Det stormar rejält inom tennisvärlden och i fokus ligger en 24-faldig Grand Slam-vinnare och numera 74-årig präst. Nu går den forna tennisstjärnan Martina Navratilova till kraftig attack mot Margaret Courts kontroverisella uttalanden i ett nyligen publicerat öppet brev.
 • Över 40 homosexuella har flytt Tjetjenien

  19.05.2017 Utrikes
  Europaparlamentet gick igår ut med ett kraftigt utlåtande om den svåra situationen för homosexuella i den ryska republiken Tjetjenien.
 • Homoäktenskap delar kyrkomötet exakt jämnt

  16.05.2017 Inrikes
  Ska kyrkan viga samkönade par? Den frågan delar kyrkomötet jämnt. Hälften av de ombud som svarade på Uutissuomalainens enkät säger ja, andra hälften nej.
 • Tre berättelser om att hitta sin väg i livet

  12.05.2017 Yle Fem
  Dokumentären Tre hopp är en berättelse om tre ungdomar som haft svårt att hitta sin väg i livet. Det är inte alltid självklart att orka stiga upp och gå till skolan eller jobbet varje morgon, att trivas i ett hetero-normativt samhälle eller att alls vilja vara med i ekorrhjulet.

Sidor