Hoppa till huvudinnehåll

kalendertradition

 • BUU-klubbens pappersjulkalendrar genom åren – rösta fram din favorit!

  20.11.2019 Barn

  Från 1991 till 2019 – här är papperskalendrarna.

  BUU-klubbens papperskalender är en jultradition i många familjer. Papperskalendern har utkommit i många år i olika stilar och färger, men vilken är bäst? Här har vi samlat papperskalendrarna genom åren – rösta på din favorit!

 • I Lovisa besöks julhemmen för stämning och dekorationstips - Inga Pauna bjuder på hemstickad jul i advent

  25.11.2018 Östnyland

  Julhemmen i Lovisa öppnar för tolfte gången.

  Lovisa förstärker sin identitet som julstad från år till år. De privata julhemmen är en unik tradition där många söker dekorationstips och lugn.

 • Museichef Marina Catani kröner Östnylands lucia 2018: "Lucia är viktig som ljusbärare"

  20.11.2018 Östnyland

  En lucia kröns på Gamla rådhusets trappor för 68:e gången.

  Den 13 december kröns en östnyländsk lucia för 68:e gången på Gamla rådhusets trappor i Borgå. Det är Borgå museums chef Marina Catani som i år har glädjen att kröna årets ljusbärare.

 • Fira jul med kulturredaktionen - lucka 4

  04.12.2015 Kultur och nöje

  Kulturens julkalender

  Kulturens julkalender

 • Lovisas julkalender har levande överraskningar

  12.11.2015 Östnyland

  24 luckor kan öppnas runtom i Lovisa.

  I väntan på julafton får Lovisaborna i år en levande kalender. Kalendern är avsedd för hela familjen.

 • Bland tontar och LOL: Endast tonten är naken

  24.12.2013 Titta och lyssna

  I den sista luckan låter Joppe och Malou tittarna sätta agendan. Experterna besvarar inskickade frågor, läser upp beundrarbrev och demonstrerar sina oerhörda kunskaper i människobeteende. Tills plötsligt...

 • Bland tontar och LOL: Nakenhet

  23.12.2013 Titta och lyssna

  Dagens rapport behandlar nakenhet, ett mycket kontroversiellt människotema. Här kan situationen bli riktigt ödesdiger om en gör fel, så Joppe och Malou går igenom olika platser, deras nakenhetsförväntningar och klädrekommendationer.

 • Bland tontar och LOL: Relationer

  20.12.2013 Titta och lyssna

  Dagens rapport behandlar relationer. Människor organiserar sig själva och andra människor i enorma nätverk och system som kallas relationer. Olika relationer betyder olika saker och det är av högsta vikt att känna till skillnader och hierarkier om en inte ska avslöjas. Joppe och Malou går noggrant igenom olika relationstyper och faser.

 • Bland tontar och LOL: Dans

  19.12.2013 Titta och lyssna

  Dagens rapport behandlar dansen, en sysselsättning som många människor ägnar sig åt. Att dansa är att röra kroppen åt olika håll, oftast till musik. Joppe och Malou visar exempel på olika stilar så att en inte står alldeles handfallen om dansläge uppstår.

 • Bland tontar och LOL: LOL

  18.12.2013 Titta och lyssna

  Dagens rapport behandlar den unga generationens språk. Det är komprimerat men ganska komplicerat, så det gäller att ha tungan rätt i mun eftersom till synes små misstag kan bli fatalt pinsamma. Joppe och Malou lär ut några viktiga glosor för att passera bland unga människor.

 • Bland tontar och LOL: Matlagning

  16.12.2013 Titta och lyssna

  Dagens rapport behandlar mat. Joppe och Malou har noggrant studerat den hängivna mänskliga kokkonsten och demonstrerar här teknikerna för att få till ett riktigt saftigt bakverk.

 • Bland tontar och LOL: Identitet

  15.12.2013 Titta och lyssna

  Dagens rapport behandlar identiteter. Människor delar in sig själva och andra i olika kategorier baserat på sina egenskaper. Joppe och Malou lär ut hur en presenterar sina etiketter och diagnoser för att hålla koll på vem en är, och vilka som är likasinnade och därmed lämpliga att umgås med.

 • Bland tontar och LOL: Partner

  14.12.2013 Titta och lyssna

  Dagens rapport behandlar en essentiell milstolpe i människolivet: att hitta en partner. En partner är nödvändig för att en människa ska bli komplett. Joppe och Malou går pedagogiskt igenom regelverket för val av partner och visar ett antal exempel på förförelsetaktiker.

 • Bland tontar och LOL: Lucia

  13.12.2013 Titta och lyssna

  Dagens rapport behandlar ett ljuvt ljus i den mörkaste av tider: Lucia. Joppe och Malou klär sig i luciaskrud, sjunger änglalikt och ger varandra tillit, respekt och utrymme, precis som luciatraditionen bjuder.

 • Bland tontar och LOL: Ägande

  12.12.2013 Titta och lyssna

  Dagens rapport behandlar ett stort och viktigt ämne: att äga. Människor ägnar en stor del av sin tid åt ägande i olika former – samt även åt att ge och att få. Joppe och Malou redogör för detta komplexa system, och berättar även betryggande om hur en gör sina ägodelar ännu säkrare och sig själv helt säker.

 • Bland tontar och LOL: Kritisk reflektion

  11.12.2013 Titta och lyssna

  Dagens rapport utspelar sig på en vernissage, där Joppe och Malou ivrigt betraktar och kritiserar olika konstverk. En djuplodande, reflekterande och innerlig analys är mycket vanlig för människor, så Joppe och Malou har tränat länge för att få till det raffinerade, refererande tilltalet. Se och lär!

 • Bland tontar och LOL: Ordspråket

  10.12.2013 Titta och lyssna

  Dagens rapport behandlar ett språk som i människomun kallas ordspråket. Det är inte alltid enkelt att veta vad människor menar med alla olika liknelser och uttryck, men Joppe och Malou visar elegant hur de ska användas för att en inte ska råka göra bort sig.

 • Bland tontar och LOL: Hår

  09.12.2013 Titta och lyssna

  Dagens rapport behandlar kroppsbehåring. Det är väldigt viktigt för människor var de har hår och var de inte har hår. Joppe och Malou demonstrerar genom att testa olika metoder och produkter.

 • Monica Vikström Jokela: Tankar om Tommys supersoffa

  01.12.2013 Titta och lyssna

  Att skapa dramaproduktion för barn med barn är ingen lätt uppgift. Manusförfattaren och regissören Monica Vikström-Jokela blev först livrädd när hon fick möjligheten att göra det.

 • Julförberedelser och -dekorationer

  28.11.2013 Hobby och hantverk

  juldekorationer

  Från 1:a advent börjar juldekorationerna dyka upp. Adventsljusstaken förstås och julkalendrarna men också de där första stämningshöjarna!

Sidor