Hoppa till huvudinnehåll

mobilitet

 • Musikern Niklas Nylund, som älskar sin bil, testade på en bilfri vecka.

  12.10.2018 Klimat

  Det är inte lätt att avstå från bilen om man är van vid den.

  Att avstå från sin bil är inte så lätt, ifall man som Niklas Nylund är van att ta bilen överallt. Om det dessutom regnar, busstidtabellerna är krångliga och bilen står redo på gården är valet mycket lätt.

 • Skoleleverna har oroväckande dålig kondition och rörlighet – var tredje pojke i åttan kan inte sitta rak i ryggen

  26.01.2018 Inrikes

  De individuella skillnaderna är ändå stora.

  Barn och ungas fysiska funktionsförmåga har försämrats ytterligare på ett år, visar en nationell undersökning. Särskilt pojkarnas resultat är oroväckande – nästan var tredje pojke i årskurs 8 kan inte sträcka ut nedre ryggen då de sitter på golvet med benen framför sig.

 • Så lyckas du dra på dig strumporna när du blir gammal - 21 knep att hålla i gång hela livet

  19.05.2017 Hälsa

  Små insatser som nyttomotion ger stor utdelning.

  Den som vill kunna dansa loss också på äldreboendet gör klokt i att börja vårda sin kropp i god tid. Det krävs ingen hårdträning på gymet, bara några enkla rörelser i vardagen. Kolla listan här!

 • EU skärper tonen mot Schweiz

  17.02.2014 Utrikes

  Schweiziskt deltagande i EU:s forsknings och utbildningssamarbete fryses ner, meddelar Bryssel. Det är en direkt följd av att Schweiz vill stoppa förhandlingarna med EU-landet Kroatien om fri arbetskraftsinvandring.

 • EU-länder munhuggs om välfärdsturism

  05.12.2013 Utrikes

  Flera EU-länder är oroade över så kallad välfärdsturism, där människor från fattigare medlemsländer flyttar till rikare för att utnyttja det sociala systemet. Men det finns inga bevis för ett systematiskt missbruk av socialbidragen, enligt EU-kommissionen. Se inslag! Läs också: Dan Ekholm: Britter befarar välfärdsturister

 • Gratis resekort för funktionhindrade också nästa år?

  07.11.2013 Huvudstadsregionen

  De gratis resekorten för funktionshindrade i Helsingfors kan trots allt fortsätta nästa år fastän det i budgetförslaget står att de ska dras in.

 • LIVE: Jättarna kommer - "Vargarna" ylar

  11.09.2013 Sport

  På torsdag inleds fortsättningsserien i basket-EM med matchen Finland-Kroatien. Precis såsom Finland kommer kroaterna till fortsatt spel med fyra segrar i bagaget. Se matchen här! Start 15.20

 • Kaarlo får inte sälja sitt vin

  06.09.2013 Österbotten

  I Finland kan man få tillstånd att framställa och sälja gårdsvin av bär. Men vin gjort på egna druvor får inte säljas. Kaarlo Nelimarkka i Sundom i Vasa har allt som behövs, förutom tillstånd.

 • TS: Sperman bättre med åldern

  29.06.2013 Inrikes

  Den manliga sperman blir bara bättre med åldern, visar en opublicerad undersökning vid Åbo universitet. Både rörligheten och kvaliteten blir bättre, skriver Turun Sanomat som synat forskningsresultaten för män i åldern 19 - 29 år.

 • Mobil köksträdgård

  10.06.2007 Trädgård

  Artikel om flyttbar odling.

  Det är knepigt att odla sitt trädgårdsland hemma om man tillbringar en stor del av sommaren t ex i båten, på sommarstugan eller på en campingplats.