Hoppa till huvudinnehåll

kommunikationsbranschen

 • Stefan Wallins nya jobb: Blir vd vid kommunikationsbyrå

  16.04.2019 Inrikes

  Wallin ska leda Miltton Networks.

  Stefan Wallin har fått nytt jobb. Den tidigare SFP-ordföranden och riksdagsledamoten blir vd för Miltton Networks, som inriktar sig på påverkanskommunikation.

 • Helsingfors stadsstyrelse sade nej till broinformation

  02.02.2016 Huvudstadsregionen

  Miljonprojekt skulle sättas ut på entreprenad.

  Helsingfors stad hade planer på att låta en konsultbyrå sköta informationen kring Kronobroarna till en kostnad på över en miljon euro. Stadsstyrelsen sade nej till ll Kronobroarnas kommunikationsprojekt på måndag kväll.

 • Antalet uppsägningar stadigt över 10 000 per år

  07.01.2016 Inrikes

  Störst nedskärningar inom teknikbranschen.

  Knappt 12 000 finländare fick under 2015 sparken och de största nedskärningarna finns inom teknikbranschen och industrin. Inom handeln minskade däremot uppsägningarna märkbart. Läs också: Dyster exportstatistik

 • HRT:s styrelse ger grönt ljus för Y-tåg till Sjundeå

  17.11.2015 Västnyland

  Bollen nu hos Kommunikationsministeriet.

  Helsingforsregionens trafik (HRT) godkänner ett föravtal med Sjundeå om att köra några Y-tågsturer om dagen under rusningstiden mellan Sjundeå och Helsingfors. Nu saknas bara ett godkännande från Kommunikationsministeriet. HRT ska också sluta skilt avtal med VR.

 • JNT tar över Elisakunder i Vasatrakten

  01.10.2015 Österbotten

  3000 kunder går över till Jakobstadsnejdens Telefon.

  Jakobstadsnejdens Telefon tar över 3000 kunder med fasta bredband i Vasa, Korsholm och Laihela. Det är konkurrensverket som kräver att Elisa avyttrar fasta bredband efter aktieköpen i Anvia.

 • Kommunikationsminister Berner: Yles roll bör omvärderas

  01.06.2015 Inrikes

  "Viktigt att utveckla digitaliseringen i medievärlden".

  Medievärlden har förändrats så mycket under de senaste åren att Yles roll måste omvärderas, anser den nya kommunikationsministern Anne Berner (C). Kommunikationsministern lyfter också fram utvecklingen av digitaliseringen i mediebranschen.

 • Ericsson i Finland samarbetsförhandlar - närmare 100 jobb hotade

  13.04.2015 Inrikes

  Cirka 95 personer berörs av förhandlingarna.

  Kommunikationsbolaget Ericsson inleder samarbetsförhandlingar i Finland. Bolaget har som mål att var tionde anställd ska bort.

 • Anvia gör sämre resultat

  04.03.2015 Österbotten

  Telekommunikationsbolaget Anvia gjorde ett sämre resultat år 2014. Såväl omsättningen som rörelsevinsten minskade jämfört med 2013.

 • Företagare kräver bättre postservice och sänkt porto

  10.02.2015 Samhälle

  Småföretagare missnöjda med postens service

  Kunder vill ha personlig service, det är en gammal sanning för de flesta företagare. Men hur ser den personliga servicen ut om kunden är småföretagare och företaget de köper service av är posten. För att få svar på frågan kontaktade vi ett 15-tal småföretagare som använder sig av postens tjänster. Svaret vi fick var entydigt. Postens service kunde vara bättre.

 • Anvia får ny vd

  20.11.2013 Österbotten

  Diplomingenjör Mika Vihervuori har utnämnts till ny verkställande direktör för it- och kommunikationsbolaget Anvia. Vihervuori efterträder mångåriga vd:n Matti Makkonen, som drog sig tillbaka på grund av sjukdom.

 • Proffskommunikatören

  28.08.2013 Åboland

  Patrik Edman driver kommunkations och PR-byrån Pop Communications tillsammans med sin hustru Pia. De har både en bakgrund som journalister och har efter några år i Köpenhamn stadgat sig i S:t Karins med sina två barn.

 • Makkonen blir presidentens kommunikationschef

  01.07.2013 Inrikes

  Yleredaktören Katri Makkonen har utnämnts till presidentens kommunikationschef. Hon tillträder den 5 augusti.