Hoppa till huvudinnehåll

självförtroende

 • Mental tränare: Finländare tar ofta i för mycket

  12.05.2017 Österbotten
  Behovet av mentala tränare finns överallt, bland annat inom skolan och inom idrotten, det säger mentala tränaren Bengt Aspfors. Nu utexamineras de första mentala tränarna från Folkhälsan Norrvalla i Vörå.
 • Maria Sundblom Lindberg: Mobbning kan vara livsfarligt

  02.04.2017 Familj
  Vi måste fortsätta prata och tjata om mobbning. Vuxna som skriver sjuka grejer på nätet ska kunna dömas och tidningar ska skippa möjligheten att skriva kommentarer anonymt. Att ignorera är precis lika förödande som att aktiv delta i förnedringen.
 • Stilrådgivare: Kvinnor tror att de är större än de är

  28.10.2016 Inrikes
  Kvinnor inbillar sig ofta att de är större än de i verkligheten är - och går i kläder som är för stora. Vi är omedvetna om vår egen klädstorlek, säger stilrådgivaren Minna Arola på Sokos i Kajana.
 • Din överprestation kan bero på dålig självkänsla

  10.10.2016 X3M
  Visste du att du kan ha ett bra självförtroende utan att ha en bra självkänsla? Ifall du är den som alltid försöker vara bäst kan det faktiskt vara så att allt inte står rätt till.
 • "Arbetslösheten har kostat mig mitt självförtroende"

  27.09.2016 Samhälle
  Jag tänker hela tiden på att jag är arbetslös. Jag vågar inte slappna av för då kanske någon tror, att det är just därför som jag inte får något jobb.
 • "Elaka kommentarer gör mig starkare"

  25.07.2016 X3M
  - Jag minns när en skvallertidning i Finland hade två olika bilder på mig som var tagna med ungefär en dags mellanrum. Där jämförde de hur mycket större mina bröst var i förrgår jämfört med i dag. Det är ju skrattretande, säger Amanda Harkimo.
 • Bloggen, självbilden och framtiden

  30.06.2016 Yle Fem
  Dokumentären Att bli jag följer tre unga kvinnor som alla bloggar om sina liv. Elli, Juulia och Laura delar alla öppet med sig av sitt liv på webben och samtidigt kämpar de med sina egna och samhällets förväntningar.
 • ”Jag trodde att Gud hatade mig när jag inte var lika snygg som andra”

  21.04.2016 Familj
  Många unga kämpar med en osund kroppsbild och känner en allt större press för att inte duga. Svenska Yle har fått ta del av texter som unga har skrivit om sin kroppsbild.
 • Invandrare tog vår julgubbe

  02.12.2015 Yle Fem
  Bokaktuella kanadensisk-finländska André Noël Chaker är van att se Finland både utifrån och inifrån och har identifierat landets styrkor och svagheter.
 • "Förbättrat självförtroende får fart på Finland"

  26.09.2015 Fart på Finland
  Riksdagsledamot Peter Östman (KD) tog en titt på läsarnas förslag på hur vi skall få fart på Finland. Han hittade också några guldkorn bland de talrika förslagen.
 • Förslag 138: Inför självförtroende på läsordningen

  04.09.2015 Fart på Finland
  Jag avstår från Fennovoima och nya kärnkraftverk.
 • "Du är ful!"

  21.01.2015 Titta och lyssna
  “Du är ful”, “du ser ut som en man”, “du ser ut som en transvestit”. Färska Miss Helsinki, Rosanna Kulju, fick ta emot en hel del osaklig kritik på internet. Hur klarade hon av det?
 • Lasse Grönroos nya kläder

  20.01.2015 Titta och lyssna
  Det påstås att det är kläderna som gör mannen. När det kommer till Efter Nios nya reporter, Lasse Grönroos, har mannen och kläderna stagnerat kring år 1988.
 • Lasse Mellberg: Jag var en kameleont

  11.08.2014 Vega
  Rapartisten Lasse Mellberg har varit en kameleont. Beroende på vilket sällskap han rörde sig med, lärde sig Lasse vad han skulle tycka om olika saker och hur han skulle uttrycka sig. Ingen anade att Lasse förlorade sin egen personlighet, att han tappade bort sig själv.
 • Sociala nätverk kan vara orsaken till osäkerhet

  28.05.2014 Nyhetsskolan
  Facebook har nyligen integrerat en möjlighet att skapa en kortfilm av sina höjdpunkter på sidan. Man får se sina mest gillade bilder och status. Det här är bara något som "populära" personer vill göra, för vem vill få en påminnelse att man har lite vänner?
 • När selfie blir ett fult ord

  21.03.2014 Samhälle
  Ibland växer kroppen så fort att hjärnan inte hinner med. Plötsligt är man tolv - tretton och känner inte alls igen sig själv. För Marcus Rosenlunds del ledde det till självförakt och till att skolfotografierna åkte i brasan.
 • "Mamma kände inte till sakerna i sommarpratet"

  04.12.2013 Titta och lyssna
  Maja Ivarsson i The Sounds blev bekant för en större publik i och med sitt sommarprat i Sveriges Radios P1. För hennes Mamma var det också första gången hon fick höra om dotterns tragiska erfarenheter i livet.
 • Modiga män

  02.12.2013 Kultur och nöje
  Jag är en sucker för manliga män. Män som kan snickra ihop bryggor, byta däck och döda spindlar.
 • Stärk din egen självbild

  30.11.2013 Sluta panta
  Idag skall vi tala om självbild. Till att börja med behöver vi definiera vad självbild innebär och står för. Många gånger blandas begreppet ihop med självkänsla och självförtroende, så vad betyder självbild egentligen?
 • Ungdomar behöver mera mod

  12.11.2013 Nyhetsskolan
  Det spelar ingen roll att var i Finland du bor, på varje plats finns ungdomar som går med tobak i handen och ett par Converse på fötterna. Har självförtroende något samband med att ungdomar klär sig på samma sätt överallt och att de börjar använda rusmedel?

Sidor