Hoppa till huvudinnehåll

professionella

 • Att lyssna, inte lysa

  26.05.2015 Kultur och nöje

  Improteatern Stjärnfall berättar om sitt samarbete

  Att lyssna. Att ta upp andras idéer och ge upp sina egna. Att våga lita på varandra. Radioteateraktuella improgruppen Stjärnfall berättar om tjugo års arbete där samspelet betyder allt.

 • Polisen ger 18 råd om Hit-and-run-brott

  30.12.2013 Österbotten

  Det har blivit vanligare med serier av inbrott på landsbygden. Polisen kallar det "Hit-and-run-brott" och det handlar om att proffessionella brottslingar tränger sig in i hus och stjäl kontanter och smycken. Nu har polisen i Karleby och Jakobstad publicerat 18 råd om hur husägare kan skydda sig mot de här ligorna.

 • Jonas Jungar: Världen är också full av goda nyheter

  03.12.2013 Debatt

  En av nyhetsjournalistikens sorgligaste yrkessjukdomar är cynismen. Vi är vana vid att med autopiloten på rapportera om all slags nöd, elände och konflikter. Däremot reflekterar vi sällan över vilka konsekvenser det har för publiken. Låt mig därför presentera Yle Nyheters nästa satsning: konstruktiva nyheter!

 • WWF: Elefantjakten alarmerande stor

  02.12.2013 Utrikes

  Världsnaturfonden WWF slår larm om tjuvjakten på elefanter. I fjol fällde tjuvjägare 22 000 elefanter i Afrika på grund av det eftertraktade elfenbenet.

 • Fågel Blå snart klar för Grandpremiär

  09.09.2013 Östnyland

  Om en månad är det premiär fö den tvåspråkiga professionella regionteatern Östra Nylands teater - Itä-Uudenmaan teatteris första produktion Fågel Blå.

 • Hantverkare har svårare att nå kunderna

  17.07.2013 Västnyland

  Efter att Hantverkargården stängde i centrum av Ekenäs för några år sedan är det svårare för de professionella hantverkarna att nå ut med sina produkter.

 • I London är Finland ett arkitekturland

  04.07.2013 Västnyland

  Barösundsbon Malin Lindholm praktiserar på konst- och kulturavdelningen på finska institutet i London i England.