Hoppa till huvudinnehåll

naturgasnät

 • Markägare får ersättning då naturgasrör byggs mellan Ingå och Sjundeå

  11.11.2016 Västnyland

  Baltic Connectors naturgasrör väcker inga särskilda känslor.

  Naturgasröret mellan Ingå och Sjundeå och mellan Ingå och Paldiski i Estland tar allt mera form. I torsdags (10.11) besökte bolaget Baltic Connector Ingå och berättade att det nu är klart att finska staten bidrar med 30 miljoner euro. Publiken hade mest praktiska frågor om bygget som inte tycks väcka några upprörda känslor.

 • Estland och Finland samsas om gas

  28.05.2015 Västnyland

  Projektet Balticconnector ska sammanföra länderna.

  Ett gasrör mellan Ingå och Paldiski har endast en tillfällig påverkan på miljön. Den slutsatsen visar miljöutredningen för projektet Balticconnector som ska sammanföra den finländska och estniska gasmarknaden. Men en del Ingåbor är skeptiska.

 • Ny MKB ett måste för gasterminal i Tolkis

  29.10.2014 Östnyland

  Det behövs en ny bedömning av hur en eventuell gasterminal i Tolkis i Borgå påverkar miljön.

 • LNG-terminalen skjuts upp

  30.09.2014 Västnyland

  Beslutet om att bygga en LNG-terminal för flytande naturgas i Finska viken skjuts upp. I dag (30.9) hölls ett möte i Tallinn och man kom inte fram till något samförstånd om terminalen.

 • "Ingå bättre plats för LNG-terminalen"

  19.06.2014 Västnyland

  Det är inte överraskande att EU-kommissionen sade nej till en gemensam LNG-terminal i både Finland och Estland. Det säger Marie Bergman-Auvinen (SFP), som är kommunstyrelsens ordförande i Ingå.

 • LNG-lösning i sikte

  16.06.2014 Västnyland

  Projektet att bygga en jätteterminal för flytande naturgas i Ingå och Paldiski verkar äntligen gå framåt. På onsdag fortätter förhandlingarna i Tallinn.

 • TS: Gasum kan delas i tre bolag

  06.07.2013 Inrikes

  Det är möjligt att gasbolaget Gasum delas i tre bolag om en terminal för flytande naturgas byggs i Finland, skriver Turun Sanomat. EU:s energimarknadsdirektiv kräver att producenterna och distibutörerna skiljs från varandra.