Hoppa till huvudinnehåll

självkännedom

 • Relationspodden: Hur älskar man sig själv?

  03.12.2018 Hälsa

  Hur lär man sig bli sin egen bästa vän?

  Den viktigaste relationen du har är den till dig själv. Varför är det så himla svårt att se på sig själv på samma kärleksfulla sätt som man betraktar andra?

 • Självkännedom är nyckeln till en bättre parrelation – bryt invanda mönster för att lyckas

  09.09.2018 Västnyland

  Man ska vara snäll men sträng med sig själv för att lyckas.

  Om man vill förändra sin parrelation måste man börja med att förändra sig själv. Andra har man ingen kontroll över, säger Audelina Ahumada som lär kursdeltagare att påverka parrelationer på ett positivt sätt.

 • Teaterrecension: En resa mot det okända med Baikal Brothers

  22.09.2017 Kultur och nöje

  Teaterhögskolan och Aurinkoteatteri gör gemensam turnépjäs.

  I Teaterhögskolans och Aurinkoteatteris samarbetsprojekt Baikal Brothers Ky smälter en knölig färd längs transsibiriska järnvägen ihop med passagerarnas resa genom sina egna nojor.

 • Poddfredag: Diana måste ha full koll på disken - annars tappade hon kontrollen

  07.04.2017 Västnyland

  Poddfredag med Samuel Mikander och Diana.

  Diana hade dålig självkänsla och det gjorde att hon måste ha kontroll på andra saker i livet. Kocken Samuel Mikander får energi då han tävlar under press.

 • "Arbetslösheten nästan knäckte mig"

  27.09.2016 Samhälle

  En berättelse om att vara utan jobb i Finland 2016.

  Jag kämpade för min examen och trodde att den skulle leda till jobb. Så blev det inte. Idag är jag fastanställd, men höll på att tappa hoppet under tiden som arbetslös.

 • Tandläkaren som lärde känna sig själv

  06.02.2014 Samhälle

  Siv Westerlund var sliten och i behov av ett avbrott

  Siv Westerlund har jobbat som tandläkare i många år. För en tid sedan kände hon sig trött och sliten och funderade på om hon borde göra nånting helt annat. Hon behövde ett avbrott, och gick på en ettårig kurs där temat var "Lär känna dig själv". - Man lärde sig ett annat förhållningssätt till livet, berättar Siv.

 • Vägledning i livet

  21.01.2014 Titta och lyssna

  Svenska dramakomedin Coacherna följer tre osannolika kvinnor som byter väg i livet och startar en coachingbyrå. Till byrån kommer en brokig skara människor för att bli hjälpta till lycka och framgång

 • Därför skall du våga misslyckas

  12.01.2014 Sluta panta

  Snubblade härom dagen över en artikel gällande att misslyckas i arbetslivet - och varför detta är viktigt. Budskapet i artikeln var att vi skall våga misslyckas, för att komma vidare, för att utvecklas och lära oss nytt. Och samma sak gäller väl i skolan, senare i studielivet och säkerligen även i olika relationer vi ingår i.

 • Stärk din egen självbild

  30.11.2013 Sluta panta

  Idag skall vi tala om självbild. Till att börja med behöver vi definiera vad självbild innebär och står för. Många gånger blandas begreppet ihop med självkänsla och självförtroende, så vad betyder självbild egentligen?