Hoppa till huvudinnehåll

lokal identitet

 • Marit Lindqvist: När mångfald blir enfald

  25.08.2016 Kultur och nöje

  Tidningen Västra Nyland blir av med sin kulturredaktör.

  Västra Nylands kulturredaktör Camilla Lindberg har blivit uppsagd när tidningen skall spara in sex årsverken. Trots att KSF Media för ett år sedan signalerade att man ville satsa på den regionala kulturbevakningen.

 • Nu är Nya Östis äntligen här!

  28.04.2015 Östnyland

  Lovisas nya lokaltidning Nya Östis har sett dagens ljus.

  Nya Östis, den pinfärska lokaltidningen i Lovisanejden, har sett dagens ljus. Redan i dag, tisdag, kan man få tag i ett eget exemplar av det första numret.

 • Karlebybor vill ha en egen tidning igen

  14.04.2015 Österbotten

  600 har gillat Facebookgruppen ÖB:s vänner på ett dygn.

  Ge oss ÖB tillbaka! Det tycker Karlebybor som har bildat en Facebookgrupp där målet är en ny lokaltidning för Karleby. På lite mer än ett dygn har mer än 600 personer gillat sidan.

 • Grannfejd blev grannfest

  17.01.2014 Västnyland

  Tusen tack för alla kommentarer till mitt inlägg om grannfejder Det här väcker tydligen känslor. Fortsätt kommentera bara, jag läser med ro. Det här är ju inget västnyländskt fenomen. Det skulle vara roligt att höra liknande storyn från andra regioner i Finland. Grannfejder existerar så länge människan existerar, antar jag.

 • Judas från Karis

  16.01.2014 Västnyland

  - Va, ska du flytta till Ekenäs?

 • Kustvägen - Särkimo

  15.07.2013 Österbotten

  Vår sommarserie Kustvägen gör den här gången ett stopp i natursköna Särkimo i Maxmo. Här finns ett aktivt gäng invånare och byaföreningen valdes till i år till Årets talkoarbetare i Vörå.