Hoppa till huvudinnehåll

förfall

 • Italienarna protesterar: Rom har blivit en öppen kloak och en skandal - full av råttor, rävar, vildsvin och avfall

  27.10.2018 Utrikes

  Förfallet har blivit värre under de senaste åren.

  Flera tusen människor har demonstrerat utanför stadshuset i Italiens huvudstad Rom. De är ilskna över att "den eviga staden" tillåts förfalla. Förfallet har blivit värre under de senaste åren, säger kritikerna. Stadens borgmästare får skulden.

 • Hellre samarbete än böter i fallet Wasalandia

  19.06.2018 Österbotten

  Staden kan hota med böter om man anser att området vansköts.

  Förhandlingarna kring nöjesparksområdet Wasalandia står stilla. Staden kan hota med böter om man anser att spanska Aspro inte sköter tomten. I första hand försöker vi samarbeta, säger Vasas tekniska direktör.

 • Lovisa stad glömde bort begravningsplatsen för smådjur

  14.05.2018 Östnyland

  Begravningsplatsen har förfallit och väcker diskussion.

  Begravningsplatsen för smådjur i Lovisa väcker diskussion på sociala medier då den sakta men säkert håller på att förfalla. Vem ansvarar för begravningsplatsen eller finns den alls längre?

 • Viborg fortfarande i allvarligt förfall

  27.10.2016 Utrikes

  Staden på lista över hotade historiska platser i världen

  Arkitekter i Viborg är frustrerade över att myndigheterna låter gamla stan i Viborg förfalla. Staden har kommit på en lista över de mest hotade historiska platserna i världen.

 • Fabriken där tiden står still

  11.05.2015 Åboland

  Det är tre år sedan FN-steels konkurs.

  I sommar har det gått tre år sedan FN-steel gick i konkurs och 180 personer fick gå från fabriken i Dalsbruk. I dag står maskinerna och samlar damm i fabrikslokalerna där det känns som om tiden har stått still. TV-programmet Närbild på Yle Fem handlar den här veckan om när samhällen förändras.

 • Övergivna platser

  14.10.2014 Nyhetsskolan

  Många fascineras av övergivna platser, främst hus. Det finns ett och annat du behöver fundera på innan du börjar undersöka dem närmare.

 • TS: Kakola förfaller om inget görs

  05.10.2014 Inrikes

  Det gamla Kakola-fängelset i Åbo kostar 100 000 euro per år att uppehålla, trots att det inte finns någon verksamhet i fastigheterna. Det skriver Turun Sanomat.

 • Missnöjd

  20.06.2014 Kultur och nöje

  Hur långt ska vi låta det gå? Vad kan mera göras då skönhetsfixandet går över styr för den enskilda? När tonåringen önskar sig implantat i födisgåva eller då toppmodellen inte längre duger som hon är utan fotoshoppas och skulpteras till någonting som aldrig varit eller kan bli verklighet.

 • Skonaren Vega blir kvar på landbacken

  29.01.2014 Österbotten

  Krigsskadeståndsfartyget Vega står i ett skjul på landbacken i Gamla Hamn i Jakobstad och kommer aldrig att segla mer. Det finns ändå stora planer för fartyget som funnits i Jakobstad sedan 1997.

 • Borgå: Jugendhuset väntar på sin dom

  07.01.2014 Östnyland

  Det fortfarande oklart vad som ska hända med jugendhuset vid Biskopsgatan 15 i Borgå.

 • Det var en gång - Vasa sockerfabrik

  17.07.2013 Österbotten

  I serien "Det var en gång" besökte vi den här gången den gamla sockerfabriken på Vasklot i Vasa. Verksamheten lades ner i början av 1980-talet och bara en del av utrymmena är i användning.

 • Förfallna trähuskvarter i Helsingfors 1967

  17.04.2007 Arkivet

  1967 var det inte trendigt att bo i trähus i Helsingfors.

  1967 var det inte trendigt att bo i trähus i Helsingfors. Trähusen var ofta förfallna och primitiva, endast fattiga och "alternativa romantiker" bodde i dem.