Hoppa till huvudinnehåll

turkar

 • Turkiets offensiv i Syrien fortsätter – "attack mot 181 terrormål"

  10.10.2019 Utrikes

  Det finns civila bland de döda.

  Dödssiffran stiger i takt med att den offensiv som Turkiet inledde mot norra Syrien på onsdagseftermiddagen fortsätter.

 • Turkar i Tyskland röstar om Erdoğans maktbefogenheter

  28.03.2017 Utrikes

  Rösterna från utlandet kan vara avgörande.

  Ska den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdoğan få mer makt eller inte? Det avgörs i en folkomröstning i Turkiet om några veckor. I Tyskland, där det bor över en miljon turkiska medborgare, började man rösta redan i går.

 • Merkel hos Erdoğan: Kurder i Tyskland kritiserar tajming

  02.02.2017 Utrikes

  Politiska utvecklingen i Turkiet märks av också i Tyskland.

  För Tysklands förbundskansler Angela Merkel handlar det om ett mycket problematiskt besök. I Ankara träffar hon i dag den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdoğan. Relationerna länderna emellan är synnerligen ansträngda och samtidigt vill Merkel hålla fast vid EU:s flyktingöverenskommelse med Erdoğan.

 • SR: Allt fler turkar söker asyl i EU

  30.11.2016 Utrikes

  Efter det misslyckade kuppförsöket flyr turkar till EU.

  Efter det misslyckade kuppförsöket i Turkiet i somras har antalet turkiska medborgare som söker asyl i EU ökat betydligt. Det rapporterar Sveriges radio. Ännu i fjol ville EU-kommissionen klassa Turkiet som säkert ursprungsland.

 • Turkar mot turkar i Tyskland

  26.07.2016 Utrikes

  Läget i Turkiet ökar spänningen.

  I Tyskland följer man med utvecklingen i Turkiet med oro. President Recep Tayip Erdoğans allt mer auktoritära styre och hans åtgärder efter den misslyckade militärkuppen har också lett till ökade spänningar bland turkar som lever i Tyskland. Det har redan kommit till oroligheter.

 • Tyskt Armenienbeslut: Parlamentsledamöter i skottlinjen

  02.07.2016 Utrikes

  Trakasserier och mordhot en del av vardagen.

  Relationerna mellan Tyskland och Turkiet är synnerligen dåliga just nu. Efter att den tyska förbundsdagen beslutade att den turkiska massakern på armenier under det första världskriget ska kallas för ett folkmord, har president Erdoğan gått till hårda angrepp mot Tyskland. I synnerhet parlamentsledamöter med turkisk bakgrund har hamnat i skottlinjen.