Hoppa till huvudinnehåll

bröder

 • Bröderna Höglund: "Osunt att tänka att ätteläggarna ska ta över och göra allt det pappa inte gjorde"

  27.10.2019 Österbotten

  Ägarna till KWH-koncernen valde en annan väg.

  Som 25-åriga unga studerande ställdes bröderna Henrik och Peter Höglund inför ett stort ansvar. Pappa Emil dog och det var bara för de unga männen att kavla upp ärmarna och bli företagsledare. Idag är KWH-koncernen stor och framgångsrik. Tvillingbröderna fyller sjuttio och funderar kring hur det blir sedan.

 • Två år gammal pojke föll ned i 100 meter djupt borrhål nära Málaga

  15.01.2019 Utrikes

  Desperat kamp för att få upp barnet.

  Spanska räddningsarbetare kämpade på tisdagen med att försöka hitta ett litet barn som föll ned i ett smalt och djupt borrhål.

 • Bröderna Wingren förverkligade en dröm och gjorde en skiva tillsammans

  13.12.2018 Kultur och nöje

  Jonte och Patrick Wingren utmanar Vegatoppen.

  Bröderna Wingren har skapat och njutit av musik så länge de kan komma ihåg, men först nu är det dags för den första gemensamma skivan. Skivan heter If That Isn`t Love.

 • Vår tids Bobby och J.R. Ewing? – Adam Lundgren och Mattias Nordkvist spelar rivaliserande bröder i Vår tid är nu

  24.10.2017 Kultur och nöje

  Spänd relation i rutan - avspänd utanför.

  Adam Lundgren blev känd för tv-publiken via serien Torka aldrig tårar utan handskar. Mattias Nordkvist har nyligen tagit steget från teaterscenen och in i tv-världen. Tillsammans blåser de liv i bröderna Löwander.

 • Adidas och Puma: Två bröder – en stor strid

  12.06.2016 Utrikes

  Ett familjegräl som väcker intresse än idag.

  Fotbolls-EM betyder klirr i kassan för de stora tillverkarna av sportprylar. För tyska Adidas och Puma har konkurrensen handlat om mer än sund tävlan två storkoncerner emellan. I många år handlade det om två bröder, två söner och ett bittert familjegräl.

 • Isländsk film imponerar – igen

  22.01.2016 Kultur och nöje

  Trätande bröder och bräkande får i fenomenal film.

  De senaste åren har Island visat framfötterna i olika internationella filmsammanhang. Stora Hollywoodproduktioner har spelats in i det mäktiga landskapet och isländska regissörer har visat att man även med små medel kan skapa stora filmer.

 • Janne avslöjar Pekka Strangs barndomshemligheter

  14.11.2014 X3M

  Pekka Strang är för tillfället aktuell med pjäsen Kredit. När han besökte Succémorgon berättade han hur det är att jobba med en god vän. Vi ringde också Pekkas bror Janne för att få veta barndomshemligheter.

 • Tove Jansson läser ur Det osynliga barnet

  28.08.2014 Arkivet

  Novellsamlingen pekar framåt mot mer allvarliga muminböcker.

  Tove Janssons Det osynliga barnet är en novellsamling från 1962, som pekar framåt mot Tove Janssons mer allvarliga muminböcker och vuxenböcker. I den tar Tove Jansson fram många olika fantasifigurer och behandlar negativa känslor som avund, förlust, sorg och ensamhet.

 • Bröderna Price tar ut svängarna

  19.06.2014 Titta och lyssna

  De matglada bröderna Price är tillbaka på Yle Fem. I varje avsnitt tar de sig an ett land eller en råvara och skratten är som altid en viktig ingrediens i receptet.

 • Påkörd Karlebypojke avled av sina skador

  15.03.2014 Österbotten

  Ett av de barn som på fredagen skadades i en trafikolycka i Karleby har avlidit av sina skador. Pojken avled på Uleåborgs universitetssjukhus, dit han hade förts på grund av sina allvarliga skador, meddelar polisen.

 • Unga mjölkbönder trivs med korna

  11.01.2014 Österbotten

  För snart två år sedan beslöt bröderna Niklas och Jonas Östman, i Kaitsor, att starta eget. För två killar i 20-års åldern gjorde de någonting ovanligt. De byggde ett fähus, skaffade kor och lever nu på mjölkinkomsterna. Att vara mjölkbonde har sina sidor men att varje dag arbeta tätt med djuren är värdefullt, anser bröderna.

 • Bröderna Riska trivs tillsammans

  02.12.2013 Sport

  Som barn fick Erik Riska stå i målet när storebror Filip slipade på sitt slagskott. Nu spelar Pedersörebröderna ligahockey tillsammans i samma kedja i Lukko.

 • ”Leijonasydän” - en kär nazist

  17.10.2013 Kultur och nöje

  Vad händer när en nazist förälskar sig i en kvinna som visar sig ha en mörkhyad son? Är det bäddat för brutala uppgörelser eller bevis på att kärleken övervinner allt? Kan det rentav bli både och?

 • Pyton ströp två bröder i Kanada

  06.08.2013 Utrikes

  En rad olyckliga omständigheter ledde till att en förrymd pytonorm ströp ihjäl två pojkar i staden Campbellton i östra Kanada. Ormen hade rymt från en djuraffär, slingrade ut genom en ventil och upp i en bostad i våningen ovanför, där pojkarna låg och sov.

 • Eniga bröder hämtar olika stilar till nominerat album

  02.07.2013 Musik

  Det var en glad överraskning för bröderna Anssi och Henri Växby, i gruppen Icons of Elegance, när de fick veta om sin nominering till Vegapriset 2013. Skivan Carousel kan vinna pris för Årets album.

 • Ny singel och full fart för Great Wide North

  14.06.2013 Österbotten

  För popbandet Great Wide North från Karleby betydde finalplatsen i UMK ( Uuden musiikin kilpailu) fler förfrågningar när det gäller uppträdanden.

 • Åtal för kidnappning och våldtäkt i Cleveland

  09.05.2013 Utrikes

  Åtal har väckts mot den 52-årige Ariel Castro som är misstänkt för kidnappningsdramat i Cleveland, USA. Han anklagas ha kidnappat och våldtagit de tre kvinnor som hölls fångna i hans hem i omkring ett decennium.

 • Polis: Bostonbombarna planerade fler dåd

  22.04.2013 Utrikes

  De två bröderna som misstänks för bombdådet i Boston i onsdags planerade fler angrepp, säger chefen för polisen i Boston Ed Davis till tv-kanalen CBS.

 • Knivdåd i Lestijärvi

  19.07.2012 Österbotten

  En tvist mellan två bröder gällande matlagning slutade i ett knivdåd i Lestijärvi igår. Den yngre brodern högg sin bror med kniv i armhålan så denne måste föras till sjukhusvård.

 • Författaren och psykiatern Oscar Parland såg människan som helhet

  18.04.2012 Arkivet

  En psykiater är en ofrivillig iakttagare, säger Parland.

  En psykiater är alltid en ofrivillig iakttagare, säger Oscar Parland. Det kan man också säga om en författare. Skillnaden är att författaren får vara subjektiv. Oscar Parlands liv från Kiev och Karelska näset till Nickby sjukhus spänner över konst, skapande och själsliv.

Sidor