Hoppa till huvudinnehåll

intresse

 • Succén fortsätter - nästan 200 turer ordnas i pop up-museet i Katedralskolan i Åbo

  07.06.2018 Åboland

  Museet "Åbo goes underground" har väckt ett enormt intresse.

  Museet "Åbo goes underground" har väckt ett enormt intresse. Från början hade Museicentralen tänkt ordna ett 40-tal guidade rundturer i Katedralskolans gamla gymnastiksal, men nu har man förlängt tiden från tre veckor till sex veckor.

 • Onödig oro över Finlandsbilden

  27.01.2018 Utrikes

  Tyskar har mycket sällan en bild av Finland.

  Folk som slocknar i riksdagen mitt under pågående alkoholdebatt. Är det något som skadar den så kallade Finlandsbilden eller en sak vi på något sätt måste skämmas över när den behandlas i utländska medier? Nej, är svaret i båda fallen, konstaterar vår medarbetare i Tyskland, Johnny Sjöblom.

 • Fyraåring i Nedervetil slog ut experterna med sitt fotbollskunnande

  27.09.2017 Familj

  Drömmen är att spela i Barca och ta med sig mormor.

  Fyraåriga Wilmer Laakso i Nedervetil har ett brinnande intresse för fotboll. Redan förra sommaren gjorde Wilmers fotbollstrick succé på sociala medier - och nu har han gjort tevedebut.

 • Vilken musik kommer du att lyssna på när du är gammal?

  20.11.2016 Kultur och nöje

  Emilia Kontula är prao på Svenska Yles musikredaktion.

  Vad lyssnade någon som nu är 70 år på för 50 år sedan och lyssnar han eller hon på samma musik ännu i dag? Provar man att lyssna på något nytt? Vad lyssnar någon som är 20 år på nu och vad kommer den personen att lyssna på om 50 år? Emilia Kontula, som gör sin prao på Svenska Yles musikredaktion, funderar på hur musiksmaken utvecklas när man blir äldre.

 • Tre orsaker till varför vi är så fascinerade av USA

  10.11.2016 X3M

  Valet väckte många starka känslor, men varför bryr vi oss?

  Hur är det möjligt att ett presidentval i ett land 7 000 kilometer bort får finländare att sitta klistrade vid sina skärmar mitt i natten för att genast få ta del av resultatet och reaktionerna? Forskare Oscar Winberg förklarar varför vi är så fascinerade av USA.