Hoppa till huvudinnehåll

sommarfirande

 • Hundhotellet välkomnar skällande gäster

  10.07.2015 Östnyland

  Kom ihåg att boka plats i tid.

  I semestertider är det många som behöver inkvartera sin hund på ett hotell. Behovet av lediga platser är stort men för företagarna gäller det att bygga upp en stabil kundkrets.

 • Årets sommarvärdar i Sveriges Radio

  03.06.2015 Kultur och nöje

  Från kvinnligt fotbollsproffs till före detta statsminister.

  Sveriges Radio har offentliggjort sin lista med sommarvärdarna år 2015, den svenska motsvarigheten till Radio Vegas sommarpratare.

 • Från San Salvador till Replot

  12.08.2014 Samhälle

  Då Patricia Moliis kom till Finland från El Salvador för 17 år sedan fick hon en chock då hon förstod hur kall den finländska sommaren kan vara. Idag beskriver hon den finländska sommaren som ”mycket varierande”.

 • Den omätliga isländska sommarvyn

  29.07.2014 Samhälle

  Stefán Sturla Sigurjónsson har bott i Vasa i åtta år. Han älskar den finländska sommaren. Eftersom han inte är van vid fyra årstider uppskattar han var och en av dem.

 • Den vackra holländska himlen

  15.07.2014 Samhälle

  John Stolker från Groningen i Holland gillar de finländska somrarna. De är inte så heta som i Holland och det är inte lika stressigt som under det övriga året. Han trivs med den avslappnade atmosfären på sommaren.

 • Magisk sommar i Tadzjikistan

  08.07.2014 Samhälle

  Den finländska sommaren skulle gärna få vara både längre och varmare, tycker Natalia Pada, bosatt i Korsholm. Hon kommer ursprungligen från Tadzjikistan, som är en stat i Centralasien som gränsar till Afghanistan, Kina, Kirgizistan och Uzbekistan.

 • Torr och het sommar i Australien

  01.07.2014 Samhälle

  Australiensaren Paul Dunn från Melbourne kallar den finländska sommaren för den gröna sommaren. Han är van vid betydligt torrare och hetare sommarklimat, och njuter av våra måttliga temperaturer. I Radiohusets sommarserie träffar vi inflyttade finländare som jämför sitt hemlands somrar med den finska sommaren.

 • Sommar året om i Nigeria

  24.06.2014 Samhälle

  Olaniyi Makinde från Lagos i Nigeria ville skaffa sig en utbildning, och efter många om och men kom han till Vasa och Finland för cirka tio år sedan. Men trots att han kommer från Afrika tycker han att somrarna här är för varma, nu då han vant sig vid vårt klimat.

 • Variation i nöjesparkernas priser

  16.06.2014 Samhälle

  Priserna på nöjesfälten varierar mycket. För en dag nöjesdag kan familjen med två vuxna och två barn betala upp till drygt 230 euro, för inträde, lunch och glass.

 • ”Gyllene medelvägen är bäst”

  13.06.2014 Östnyland

  Sommar, sol, semester och tid att dricka mera alkohol. Njut av sommaren men känn dina gränser rekommenderar Barbro Sjöström-Laine som är förman på Borgå Missbrukarklinik.

 • Modiga nordbor prövar våra sommarevenemang

  12.06.2014 Pressmeddelanden

  En svensk sommar i Finland är tillbaka! Programmet där två modiga svenskar eller norrmän på stående fot får följa med programledare Jonathan Granbacka till Finland för att fira ett tokigt men trevligt veckoslut.

 • Tiotals brott under Jakobs dagar

  30.07.2013 Österbotten

  Totalt 40 brott anmäldes till polisen under årets Jakobs dagar. Under veckoslutet hade polisen dubbelt fler uppdrag än normalt. De flesta fallen handlade om trafikbrott, stölder och misshandel.