Hoppa till huvudinnehåll

familjemedlemmar

 • Mörkret sänker sig över Waldemars pensionat

  17.10.2016 Yle Fem

  Tjockare än vatten 2 utspelar sig på ett vintrigt Åland.

  Andra säsongen av Tjockare än vatten är här. Vi träffar åter syskonen Waldemar som nu gemensamt äger pensionatet på Åland som de ärvt efter sin mamma Anna-Lisa. Tillsammans skall de tre nu driva stället medan vintermörkret tränger in genom väggarna och ger upphov till nya konflikter.

 • Villkoren för familjåterförening skärps - men inte för finländare

  07.04.2016 Inrikes

  Finländare slipper bevisa att de förtjänar tillräckligt.

  Planerna på att skärpa villkoren för familjeåterförening går vidare. Skärpningen gäller inte finländska medborgare och deras familjer.

 • Grönt ljus för akut- och utredningshem för barn i Jakobstad

  07.11.2013 Österbotten

  Luna familjecenter i Jakobstad fick på onsdag kväll grönt ljus av miljö-och byggnadsnämnden i Jakobstad. Grannar till fastigheten där centret ska grundas har tidigare skrivit under protestlistor mot planerna.

 • "Rattfullas bilar borde konfiskeras"

  09.08.2013 Inrikes

  Kalle Jokinen, som är ordförande för riksdagens trafikutskott, föreslår nya tag mot rattfyllerister. Jokinen vill att rattfylleristernas fordon konfiskeras och säljs. Med pengarna skulle rattfylleristernas offer erbjudas hjälp.

 • Lag ska minska på kvinnovåld i Italien

  08.08.2013 Utrikes

  Allt fler kvinnor blir utsatta för våld i Italien. Många av gärningsmännen är kvinnornas familjemedlemmar. Nu ska Italien sätta stopp för familjevåld med hjälp av en ny lag.

 • Fångar får fortsätta läsa sagor för sina barn

  21.11.2012 Österbotten

  Projektet med att fångar i Vasa fängelse får läsa sagor för sina barn har varit så populärt att det nu blir permanent. Sedan ett år tillbaka samlas en studiecirkel på fängelset för att samtala om sagor och sagoläsning.

 • Bahrain ersätter demonstrantfamiljer

  27.06.2012 Utrikes

  Bahrain kommer att ersätta familjer vars familjemedlemmar dödades i demonstrationer i fjol. Sammanlagt 17 familjer får dela på 2,6 miljoner dollar.