Hoppa till huvudinnehåll

citat

 • Här är Matti Nykänens tio mest odödliga citat: "Det är frågan om fifty-sixty"

  04.02.2019 Sport

  Den bortgångna backlegendaren var en total citatmaskin.

  Sportjournalister fick ofta både rubrik och ingress levererade på silverfat då Matti Nykänen höll låda. Här är en lista på den bortgångne backlegendarens mest oförglömliga citat.

 • Citat eller plagiat?

  12.11.2015 Kultur och nöje

  Får en författare låna av andra för sina egna syften?

  Under de senaste åren har det blivit allt mer populärt att skriva om historiska personer i romanform, och Panu Rajalas bok om IK Inha är ett exempel på hur frestande, och svårt, det kan vara att skilja mellan fakta och fiktion.

 • Karin Lindroos: När de banala citaten blev djupa sanningar

  22.07.2015 Vega

  Karin har klarat jordens undergång redan en gång.

  Det är måhända en släng av en 30-årskris, men för Karin Lindroos är citaten som delas på de sociala medierna djupa sanningar. Med en stor portion humor pratar Karin om vägen till vuxenhet och föräldraskap.

 • I´m the king of the world - hur låter Din drömreplik?

  04.06.2015 Kultur och nöje

  Tjeenare mannen! Yippi ki-yay! Show me the money!

  Det finns repliker som bär upp en hel film, pjäs eller bok. Meningar som börjar leva ett eget liv utanför grundverket. Fraser som etsar sig fast i vårt kollektiva minne. Hur skulle Din drömreplik låta?

 • Åbo Akademis reklamfilm blev årets klickmonster

  31.12.2013 Åboland

  Den klart mest lästa artikeln på Yle Åbolands webb under 2013 var "Se Åbo Akademis nya reklamfilm". Bland de mest lästa finns också nyheten om att "Kimitoöns ledande läkare vill avgå" och att "Missnöjda fastighetsförmedlare byter läger i Kimitoön".

 • "Musik är bättre för hälsan än idrott" lockade flest läsare 2013

  31.12.2013 Österbotten

  Det överlägset mest lästa på Yle Nyheter Österbottens webb under 2013 är artikeln om att "Musik är bättre för hälsan än idrott". Bland de mest lästa finns också nyheten om att "Jakobstad får en egen pride festival" och att "Geir Rönning ilsknade till över recension av Fighting Star".

 • Jonas Jungar: Nej, EU kommer inte att förbjuda bastuved (heller)

  24.09.2013 Debatt

  Julskinka, luftballonger, surströmming och böjda gurkor. De urbana myterna om vad allt EU "vill förbjuda" är många. De återkommande EU-nyhetsankorna kunde avfärdas som harmlöst sensationsmakeri, men det är ett allvarligare problem än så, skriver redaktionschef Jonas Jungar.

 • Irans Rouhani förklarar retorik

  02.08.2013 Utrikes

  Irans blivande president Hasan Rouhani säger sig ha blivit fel citerad angående Israel. Citatet tidigare i dag väckte bestörtning då Rouhani anses vara mer moderat än sin föregångare Mahmoud Ahmadinejad.