Hoppa till huvudinnehåll

ammunition

 • Granater och ammunition i farleden i Karleby

  12.10.2019 Österbotten

  Muddringen har redan stoppats nio gånger.

  Muddringen av farleden till Karleby hamn framskrider enligt tidtabell och det egentliga muddringsarbetet hinner man avsluta före årsskiftet. Det här trots att muddringen har avbrutits hela nio gånger det här året, på grund av att man hittat gammal ammunition på havsbottnen.

 • Unga jägare väljer oftare dyr blyfri ammunition: "Man spenderar mera tid och pengar på jakten"

  17.09.2019 Åboland

  De blyfria kulorna tillverkas av koppar.

  Allt fler jägare väljer att använda kopparkulor i stället för bly vid jakt på storvilt. Enligt Matias Dahlberg, som äger en jaktaffär i Åbo, beror det här på att speciellt yngre jägare följer trender och vill använda naturvänligare metoder.

 • Brand och explosioner i stort vapenlager i Ukraina

  09.10.2018 Utrikes

  Ukrainas säkerhetstjänst undersöker möjligt sabotage.

  Ukrainas säkerhetstjänst har inlett en utredning om möjligt sabotage. Enligt säkerhetstjänsten bröt branden ut på flera platser samtidigt vilket tyder på att den var anlagt.

 • Man med två vapen greps i Disneyland

  28.01.2016 Utrikes

  Hotellets säkerhetspersonal upptäckte vapnen.

  En man med två vapen, ammunition och Koranen greps på torsdagen på ett hotell på Disneyland Paris efter att säkerhetspersonal på hotellet upptäckt hans vapen.

 • Hangömannen köpte vapnen på nätet

  09.04.2015 Västnyland

  Polisen beskrev fynden hemma hos Hangöbon som enastående.

  Hösten 2013 uppdagades ett fall i Hangö där en man förvarade stora mängder sprängämne och olagliga vapen på vinden i sitt hem. Idag (9.4) behandlade Västra Nylands tingsrätt i Ekenäs ärendet. Åklagaren krävde att den drygt 40 åriga mannen ska dömas till ett villkorligt straff på minst två år och att han ska göra samhällstjänst. Dom ges om en vecka (16.4). Här nedan kan du läsa hur rättegången förlöpte minut för minut.

 • Ryssland: Inga ryska styrkor i Ukraina

  28.08.2014 Utrikes

  Ryska myndigheter förnekar alla anklagelser om att ryska styrkor skulle ha gått in i Ukraina. De statliga medierna väljer i stället att betona den ukrainska arméns reträtt.

 • Fyrtiotal döda i explosion i Libyen

  29.11.2013 Utrikes

  Över fyrtio mänskor befaras ha dödats i Libyen när ett ammunitionsförråd exploderade igår kväll då lokala invånare bröt sig in i förrådet för att stjäla ammunition.

 • Sprängämnessamlaren upptäcktes av en slump

  16.09.2013 Västnyland

  Tullen upptäckte den rekordstora sprängämnes- och vapensamlingen i Hangö för en vecka sedan mer eller mindre av misstag.

 • Hangö är explosiv mark

  13.09.2013 Västnyland

  Hangöborna är vana vid att krigstida minor och granater fortfarande kan påträffas i skog och mark. Men att polisen hittat vapen och farlig ammunition i ett privat hus i centrala Hangö upprör ortsborna.

 • Rekordstort sprängämnesbeslag i Hangö

  11.09.2013 Västnyland

  Tullen har påträffat vapen och ammunition i ett småhus i Hangö i måndags (9.9). Då polisen gjorde husrannsakan hittades rekordstora mängder farlig ammunition, sprängämnen och vapen. Rätt så otroligt och ofattbart, säger polisen.

 • Tvisten om Infjärden fortsätter

  10.09.2013 Österbotten

  Tvisten om vem som ska avlägsna vit fosfor från Infjärden fortsätter. Diskussionen om hur giftet ska hanteras har pågått i över 10 år. Kemira ska ta sig an uppgiften med att sanera sjön men kräver att försvarsmakten först ger en garanti på att muddringen kan göras på ett säkert sätt.

 • Vapen i skeppslasten från Kuba till Nordkorea

  03.08.2013 Utrikes

  Kuba har tidigare förnekat uppgifterna om att det skulle ha funnits vapen på väg till Nordkorea ombord på ett skepp som stoppades i Panama.