Hoppa till huvudinnehåll

avokado

 • 3 enkla tips på vegansk julmat - bjud på Strömsös auberginesill, avokadoägg och selleriskinka

  13.12.2018 Mat och dryck

  Kvalar in på vilket julbord som helst

  “Min veganska mat är inte bara för veganer”, säger Strömsös kock Anders Samuelsson, som själv har plockat in auberginesillen på sitt julbord. Överraska alltså inte bara veganen utan också dig själv med nya smaker.

 • Vad är värre - avokadon eller kossan?

  17.01.2017 Hälsa

  Debatterna om växt- eller animalisk kost går lätt överstyr.

  Jag hann bara berätta att jag påbörjat min månad (egentligen tre veckor) som vegan och att jag ätit avokado istället för ost på brödet så fick jag det första mejlet. Mejlet sändes i all välmening. I mejlet ombads jag granska veganismen från så många olika vinklar som möjligt.

 • Avokadotrenden skadar mexikanska skogar

  21.08.2016 Utrikes

  Stor efterfrågan i USA leder till avskogning i Mexiko.

  Att äta avokado har redan i många års tid kopplats ihop med hälsosam livsstil och avokadorätter är trendiga särskilt bland unga - men nu ser det ut som att avokadofruktens stora popularitet leder till avskogning i Mexiko.

 • Läge för efterrätt!

  23.01.2015 Mat och fritid

  För en hemmafixare i köket kan det gå lite hur som helst. Bättre eller sämre. Ibland lyckas man trots att man bytte timjan mot persilja och parmesan mot edamerost. Hur det var meningen att det skulle smaka blir fullständigt ointressant, eftersom det ju blev gott. Ibland lyckas man sämre - läge för efterrätt!

 • Testa avokado som ansiktsmask, hårinpackning och i efterrättsskålen

  20.11.2014 Hälsa

  Mjukt hår och glatt humör kan faktiskt växa på träd.

  Mjukt hår, god nattsömn och glatt humör kan faktiskt växa på träd – i form av avokado. Den krämiga gröna frukten är fullpackad med näring för hela kroppen. Dessutom ger den en både god och nyttig chokladmousse.

 • Andreas smarriga mackor

  03.08.2013 Mat och fritid

  Varenda lördag bjuder vi in en kock eller grillmästare för att ge tips om mat som passar speciellt bra i sommarvärmen. I lördags bjöd Andreas Sandén oss på lyxiga smörgåsar och wraps. Här får ni receptet!