Hoppa till huvudinnehåll

internationell brottslighet

 • Människor är nyfikna på ondskan - deckarförfattaren Arne Dahl vill skriva om de ultimata brotten

  06.10.2019 Åboland

  Sverige är ett deckarmecka på grund av sin korrekthet.

  Det finns flera orsaker till att Sverige har blivit ett deckarmecka. Arne Dahl började läsa hårresande thrillers som 11-åring, och han har aldrig slutat fascineras av spänning efter det.

 • Internationella brottslingar gömmer sig i Finland

  08.02.2017 Inrikes

  De är oftast misstänkta för knarkbrott och rån.

  Allt fler brottslingar gömmer sig i Finland. Enligt polisen är efterlysta kriminella som gömmer sig här ofta misstänkta för grova brott och det kan utgöra ett eventuellt hot mot landets säkerhet.

 • Turistbuss rånades i Åbo - tre personer häktade

  15.08.2016 Åboland

  Rånet skedde för två veckor sedan i Åbo hamn.

  Utredningen kring rånet av en turistbuss i Åbo hamn har avancerat. Gruppen på två män och en kvinna greps av polisen i hamnen i Helsingfors, då de var på väg in i landet igen.

 • Rånen hos äldre i Karis och Kyrkslätt utreds i Europa

  11.02.2016 Västnyland

  Poliser i Europa samarbetar för att utreda rånen.

  Polisen utreder om inbrotten och rånen hos äldre kvinnor i Karis och Kyrkslätt i december har samband med liknande brott i andra västeuropeiska länder.

 • Färre våldsbrott än tidigare i Västnyland

  03.08.2015 Västnyland

  Totala mängden brott har ökat lite.

  På Västra Nylands polisinrättnings område har det totala antalet brott ökat lite under årets första halva. Antalet våldsbrott har gått ner, speciellt misshandlar på allmänna platser.

 • Illegala invandrare fast vid flygplats

  13.08.2013 Inrikes

  Flera personer från Vietnam har under den senaste månaden åkt fast på Helsingfors-Vanda flygplats för att ha försökt ta in sig i Finland olagligt. Gränsbevakningsväsendet misstänker att en internationell brottslig liga ligger bakom fenomenet.

 • al-Bashir fick inte flyga över Saudiarabien

  04.08.2013 Utrikes

  Sudans president Omar al-Bashir har inte fått flyga genom Saudiarabiens luftrum. al-Bashir var på väg till Iran för att delta i installationsceremonin för Irans nye president men måste åka hem igen. al-Bashir är efterlyst av den internationella brottmålsdomstolen ICC för krigsbrott.