Hoppa till huvudinnehåll

ögonläkare

 • Ögonläkare: Fyrverkeritårtorna lämnade fula spår efter nyår – fler svåra skador än tidigare

  17.01.2019 Inrikes

  Ingen önskad minskning i ögonskadorna i år.

  På olika orter i Finland vårdades sammanlagt 13 patienter med ögonskador efter nyår. Det är fler än under de två tidigare åren.

 • Azerbajdzjans president utsåg sin fru till vicepresident

  21.02.2017 Utrikes

  Familjen Alijev har styrt landet i över tre årtionden.

  Azerbajdzjans auktoritära president Ilham Alijev har utsett sin fru Mehriban Alijeva till sin vicepresident. Kritikerna anser att beslutet är odemokratiskt och för landet tillbaka in i medeltiden.

 • Borgå bra läge för ögonsjukhus

  20.09.2016 Östnyland

  HNS styrelse reserverade pengar i budgeten för sjukhuset.

  Borgå sjukhus ligger bra till då det kommer till att bli hem för ett nytt ögonsjukhus. HNS styrelse har reserverat pengar för det planerade sjukhuset i nästa års budget.

 • Ögonläkare varnar: Lösögonfransar skadar de egna fransarna

  29.05.2016 Inrikes

  Skönhetssalongen: Viktigt att använda rätt lim.

  Att förlänga ögonfransarna eller använda lösögonfransar har på senare tid blivit mycket populärt. Ögonläkare varnar för allergiska reaktioner eller för att man tappar ögonfransar. Företagshälsovården varnar för kronisk astma hos kosmetologer men skönhetssalongen som vi kontaktade har bara nöjda kunder.

 • Barn med särskild gen blir närsynta när de läser mycket

  07.09.2015 Inrikes

  Inger hopp om att fler kan undvika sämre syn i framtiden.

  Forskare har för första gången upptäckt en genetisk koppling till närsynthet. Upptäckten inger hopp om att unga i framtiden ska kunna undvika att råka ut för sämre syn.

 • Ögonläkare: Vi går mot sämre seende

  27.06.2015 Inrikes

  Nästan hälften av dagens unga européer har dålig syn.

  Upprepade små ögonrörelser med närfokus och ett liv inomhus utan fysisk aktivitet - där har vi enligt ögonläkare skälen till att unga också i Finland är allt mer närsynta. I Asien finns redan områden där så gott som ingen ser normalt.

 • Ögonpatienter till Lojo och Helsingfors

  23.01.2015 Västnyland

  Det är ont om ögonläkare i Västnyland och remisspatienter måste nu resa längre bort för vård. Läkarstationen Ekenäs Öga som haft ett avtal med sjukvårdsdistriktet erbjuder för tillfället inga läkartjänster.

 • Glasögonen ger resultat: Rekordfå ögonskador av raketer

  01.01.2014 Inrikes

  Det har blivit betydligt färre ögonskador av fyrverkeripjäser än tidigare nyår. Hittills känner universitetssjukhusen bara till en handfull fall i hela landet.

 • Kroatien vill ha finländska pensionärer

  02.10.2013 Utrikes

  Kroatien har varit EU-medlem sedan mitten av 2013. Det är mycket lättare för invånare från andra EU-länder att flytta till medelhavslandet än före EU-medlemskapet. En sak som kroatiska företagare inte är sena att försöka utnyttja.

 • Suddig arbetsfördelning mellan ögonläkare och optiker

  07.08.2013 Inrikes

  Dålig syn är inget ovanligt i Finland. Därför har optikerna en stor samhällelig roll - för stor anser ögonläkarna. De anser att optikernas synkontroller är missvisande och har lagt in ett klagomål till övervakningsmyndigheten Valvira och till Konsumentverket.