Hoppa till huvudinnehåll

pennor

 • Dagens fråga: Hur ofta skriver du för hand?

  11.09.2018 Huvudstadsregionen

  Svara längst ner i artikeln.

  I och med digitaliseringen [link:https://svenska.yle.fi/artikel/2018/09/06/jag-skulle-vilja-anvanda-dator-hela-skoldagen-helsingfors-fyraariga;i skolan i Helsingfors är det allt färre elever som skriver för hand.;standard;] Detta fick tisdagssnackarna Laila Andersson och Amanda Audas-Kass att fundera på hur ofta de själva fattar papper och penna.

 • Vad behöver elever ha med sig till skolan? – Många tar med sig överdrivet mycket

  15.08.2018 Åboland

  Grundskolan ska vara avgiftsfri. Men är allting gratis?

  Skolorna öppnar sina dörrar igen efter ett långt och soligt sommarlov. Inför skolstarten har många packat ner skinande nya pennor, häften och penaler i sina ryggsäckar. Men vad kräver skolan egentligen att eleverna ska ha med sig?

 • Tygtryck med potatis, penna och pappersrulle

  21.10.2014 Hobby och hantverk

  Gör dina egna inredningstyger med egna mönster i valfria färger och geometriska former. En halverad potatis kan skäras och användas som stämpel i bästa 70-80-tals anda. Komplettera med hushållspappersrulle och en helt vanlig penna med suddgummi i toppen så gör du enkelt fler stämplar och former.

 • Skolväskan packad inför första skoldagen

  13.08.2013 Huvudstadsregionen

  Två Skylanders-pennor, en Simpsons-penna och ett suddgummi har Oscar packat i sin väska som pryds av en bild på en legoracerbil. Han är redo att börja skolan.