Hoppa till huvudinnehåll

lajv

 • Harry Potter sprängde dörren till Veeras otrygga barndom – i ny dokumentär flyter terapi och rollspel ihop

  23.08.2019 Kultur och nöje

  Veeras magiska liv väcker många tankar.

  Om du hör till dem som avfärdat rollspel som en lek bland andra skall du se Tonislav Hristovs nya dokumentär. Här möter du den unga Veera Lapinkoski som bearbetar sitt förflutna på många sätt.

 • Linn Wilhelmsson ville stiga in i en magisk värld

  01.07.2017 Österbotten

  Fantasyböcker ledde till levande rollspel.

  Som barn läste Linn Wilhelmsson högvis med fantasyböcker, vilket ledde till att hon som vuxen började intressera sig för levande rollspel. En hobby som lett till ett brett kontaktnät, resor och en pojkvän.

 • Att skiljas är att dö en smula

  08.06.2017 Kultur och nöje

  Sommarlägret Camp Solong lär ut konsten att skiljas.

  Konstnärerna Dafna Maimon och Ethan Hayes-Chute organiserar ett sommarläger i Ekenäs. Camp Solong lär ut konsten att skiljas.

 • Ett rollspel om sammanhållning

  25.09.2016 Österbotten

  Föreningen Eloria ordnade lajv för barn.

  Det rörde sig elvárer, halvlingar och magiska väsen i terrängen runt Vassor lägergård i Korsholm i lördags. Somliga var ute för att röva en skatt, medan andra försökte skydda den.

 • Slumpen förde Johanna Koljonen till Sverige

  06.05.2016 Yle Fem

  Johanna Koljonen blev du med hela Sverige 2010 i På spåret.

  Hon är föreläsare, författare, kritiker, jounalist och programledare. Hon fick stora journalistpriset i Sverige år 2011 och vann frågesporten På spåret år 2010. Därtill är hon också en stor påverkare.

 • " Rollspel är världsutforskande eskapism "

  23.08.2013 Vega

  Rollspelsföreningen Eloria har ett fyrtiotal medlemmar med bas i Vasa och Jakobstad och har verksamhet också i Åbo och Helsingfors. På programmet finns både lajv och bordsrollspel och den är öppen för alla som är intresserade av fantasy i olika former.

 • Verklighetsflykt som hobby

  08.09.2006 Arkivet

  Rollspel

  Rollspel håller på att bli allt populärare. I det här avsnittet av "Artur" får vi träffa några personer som har verklighetsflykt som hobby.