Hoppa till huvudinnehåll

Lammkött

 • Lammbruschetta med morotstzatziki passar både som tilltugg och förrätt

  22.03.2018 Mat och dryck

  En bruschetta är en liten, frasig italiensk macka.

  En frasig liten macka, en bruschetta, med frisk och krämig morotstzatziki är en smakrik bas till tunna skivor rökt lamm. Tzatzikin är också ett utmärkt tillbehör även till annat kött, till grönsaksrätter eller varför inte till korv.

 • Inhemska fårfarmare ser klart växande marknad

  17.04.2017 Inrikes

  De närmaste åren väntas bli positiva för producenterna.

  Den inhemska produktionen av lammkött väntas öka klart. Undersökningar visar att investeringarna ökar och att produktionen kommer att öka med en fjärdedel under de närmaste åren.

 • MT: Lidl kallar utländskt kött inhemskt

  13.05.2016 Inrikes

  Lammkött har sålts som finskt.

  Tidningen [link:http://www.verkkouutiset.fi/talous/mt_lidl_kotimaisuus-50388;Maaseudun Tulevaisuus;standard;] ondgör sig över att butikskedjan Lidl ger sken av att sälja inhemskt kött, trots att det är utländskt.

 • Köttallergi av fästingbett allt vanligare

  05.07.2015 X3M

  Dina nässelutslag kan vara tecken på köttallergi.

  Antalet köttallergiker stiger hela tiden. De flesta som är allergiska har blivit det efter fästingbett. Dina nässelutslag kan vara tecken på att du är allergisk.

 • SVT: Allt fler köttallergiker upptäcks

  21.06.2015 Utrikes

  Köttallergin är svår att diagnostisera.

  Antalet diagnostiserade köttallergier har ökat tiofaldigt i Sverige under de senaste åren, uppger Sveriges television. Forskarna misstänker att köttallergierna beror på fästingbett.

 • Fästingbett kan ge köttallergi

  26.09.2013 Utrikes

  Fästingar överför kolhydrat som ger antikroppar mot kött.

  Svenska forskare har hittat ett samband mellan fästingbett och köttallergi. Antalet köttallergiker har ökat i Sverige under de senaste åren.

 • Korvens historia

  09.10.2012 Mat och dryck

  "Ordet korv är fornnordiskt och betyder böjd och stump."

  Korv avser vanligen en livsmedelsprodukt som innehåller kött (t ex gris, lamm) och som tillverkas i avlång form. Ordet korv är fornnordiskt och betyder böjd och stump. Ordet har betecknat korv i svenskan sedan medeltiden, men är sedan 1700-talet även en maträtt på hackade inälvor och gryn