Hoppa till huvudinnehåll

personlighetsstörningar

 • Claes Andersson: Trump är narcissistisk psykopat

  30.01.2017 Inrikes

  "Han uppfyller alla kännetecken"

  Psykiatern, författaren och den före detta riksdagsmannen och ministern Claes Andersson säger att han står bakom sitt uttalande i De äldres råd på Yle Vega på måndagen. Donald Trump lider av en personlighetsstörning, säger han.

 • Kärleken övervinner äcklet

  27.04.2016 X3M

  En äckelforskare förklarar varför vi äcklas.

  Sociopater äcklas inte av något och värdekonservativa tycker det mesta är motbjudande. Och att fascineras av att klämma finnar, det är normalt. Vad beror våra äckelkänslor på?

 • Narcissisten krossar sin partners självförtroende

  02.09.2015 Familj

  Hur vet du att din partner är en narcissist?

  Den självcentrerade narcissisten vill vara bäst i världen, törstar efter beröm, avundas andra och vill eller kan inte ta andras behov i hänsyn. För partnern som försöker blidka, avguda och betjäna narcissisten och narcissistens nyckfulla sinnesstämningar kan krafterna tryta och i värsta fall kan självförtroendet rasa.

 • Vinn Päivi Storgårds bok – Vastaa ja voita

  02.09.2013 Titta och lyssna

  Motivera varför just du borde vinna Päivi Storgårds bok ”Keinulaudalla”?

 • Lasermannen

  22.10.2010 Arkivet

  Lasermannene gripen

  Från augusti 1991 till januari 1992 sköt Lasermannen sammanlagt elva personer vid olika attentat i Stockholm och Uppsala. En dog, flera fick skador för livet. Det enda offren hade gemensamt var mörkt hår och mörk hudfärg.

 • Om narcissistisk personlighetsstörning

  03.02.2010 Arkivet

  Charmerande och tyrann. Som två olika personer.

  En människa med narcissistisk personlighetsstörning är som två olika personer. Inom hemmets fyra väggar är det personens humör som styr allt. Utanför kan personen vara charmerande och vänlig.