Hoppa till huvudinnehåll

trollkonstnärer

 • En hederlig lögnare

  16.04.2015 Kultur och nöje

  Världens kändaste skeptiker och trollkarl besökte H:fors.

  Det är helt okej att ljuga för publiken, säger James Randi, åttiosex år, och ler illmarigt. Så länge publiken är medveten om det. Men vill du ha en miljon dollar av Randi så får du nog bevisa helt på riktigt att du har övernaturliga förmågor.

 • Magic Frank

  04.02.2015 X3M

  Hur känns det att vara gatuartist i Finland? Och hur mycket tjänar man som det? Det här och mycket mer fick vi veta då magikern och gatuartisten Frank Björklöf gästade Succémorgon.

 • Magiker överraskade Jesper Alm

  03.04.2014 Åboland

  Magikern Christan Engblom slog God Morgon Åbolands studiovärd Jesper Alm med häpnad då han besökte Åbostudion. På ett ögonblick trollade han in en femeurossedel i ett glasstop.

 • Hundarnas tur att regera på Youtube

  28.03.2014 X3M

  Trollkonstnären och mentalisten Jose Ahonen står för det nyaste finländska Youtube-fenomenet. Hans video där han trollar för hundar har spridits med väldig fart under den senaste veckan Han blir redan igenkänd på gatan och han har också fått uppmärksamhet i USA.

 • Trollkonstnär på heltid

  25.02.2014 Åboland

  En trollkonstnär är aldrig fullärd och proffset Christian Engblom från Åbo som trollar i många länder ska sätta sig på skolbänken, men också själv undervisa vid den nya universitetsutbildningen för trollkonstnärer.

 • ”Trollkonster är en känsla”

  31.01.2014 Huvudstadsregionen

  -Det finns de som vill fundera på hur tricken går till, och de som bara hoppar direkt med i känslan. Så beskriver den prisbelönte trollkonstnären Robert Jägerhorn sin publik.

 • Nordens största konstnärinna i magi

  04.09.2013 Kultur och nöje

  ”Nordens största konstnärinna i magi, fröken Pauline Wilhelmine Schmidt kommer att inom kort gifva nogra föreställningar i den högre salongsmagin i Uleoborg.” Detta rapporterade Uleåborgs Tidning den 27 oktober 1887. Elisabeth Sandelin har skrivit en bok om sin morfars mor.