Hoppa till huvudinnehåll

jurymedlemmar

 • Både melodi och show är viktigt för Finlands Eurovisionsjury

  13.05.2017 Eurovision

  Jenni Vartiainen delar ut Finlands poäng.

  Finlands poäng i Eurovisionen kommer till hälften från publikens röster och till hälften av en nationell jury. Jenni Vartiainen delar ut Finlands poäng i direktsändning.

 • Musikproffs i Finlands Eurovisionsjury

  10.05.2016 Eurovision

  Här presenteras personerna som står för hälften av poängen.

  Finlands poäng i Eurovisionen kommer till hälften från publikens röster och till hälften av en nationell jury. Här presenteras personerna i Finlands jurygrupp.

 • Danslistan efterlyser nya jurymedlemmar

  04.09.2015 Kultur och nöje

  Det finns plats för intreeserade jurymedlemmar för Danslista

  Just nu finns det öppna platser i Danslistan jury. Strävan är 50 medlemmar, kvinnor och män i olika åldrar och från olika delar av svenskfinland. Det enda som krävs är ett specialintresse för dansmusik och att man röstar varje vecka.

 • De sitter i Finlands Eurovisionsjury

  04.05.2015 Eurovision

  Hälften av poängen är i händerna på musiker, radiopersoner.

  Hälften av Finlands poäng i Eurovision song contest står de fem personerna i den nationella juryn för. Bland jurymedlemmarna finns musiker, låtskrivare, tidigare UMK-tävlare och radiopersonligheter.

 • Danslistan bjuder in nya jurymedlemmar

  29.08.2014 Vega

  Danslistan välkomnar höstens nya jurymedlemmar som anmält intresse att vara med. Men ännu finns det öppna platser i den femtio hövdade truppen. Alla åldrar, kvinnor och män från hela svenskfinland är välkomna med. Enda som krävs är att du gillar dansmusik och är beredd att rösta varje vecka!

 • Här är Finlands ESC-jury

  02.05.2014 Eurovision

  Finlands röster i Eurovisionen består till 50 procent av folkets röster och till 50 procent av den nationella juryns. I år vill man vara mera transparent och avslöjar därför juryn redan nu. I juryn hittas bland annat en tidigare ESC-representant, en UMK-tävlare och en radio-dj.

 • Tre nykomlingar på samma vecka

  07.02.2014 Musik

  Förra veckans utmanare har klarat sig riktigt bra på Danslistan. Fernandoz (bilden) är inne på tredje plats, Hans Martin fick röster som räckte till sjätte plats och norska Ole Ivars kom in med lite darr på ribban. Men det var inte långkörarna som röstades ut. De sitter stadigt kvar.

 • Vegaprisjuryn: ”Vi har ett resultat”

  06.09.2013 Musik

  Nu har juryn korat vinnarna av Vegapriset 2013, men resultatet håller de hemligt fram till den stora prisgalan som ordnas den 21 september på Ritz i Vasa.