Hoppa till huvudinnehåll

Sanna Nielsen

 • Sanna Nielsen kan vara sig själv till hundra procent på scenen: ”Jag älskar att få göra allt”

  19.10.2018 Yle Fem

  Artist i säsongs sista Nästan unplugged.

  Då Sanna Nielsen var elva slog hon igenom i ett tv-program. Då hon var tjugo flyttade hon till Stockholm med ett skivkontrakt. Trots att hon inte vågade markera i klassrummet är det på scenen som Sveriges mest älskade programledare får vara sig själv, till hundra procent. Vi möter henne i säsongens sista Nästan unplugged.

 • Unika musikupplevelser och artistmöten i Nästan unplugged

  13.09.2018 Yle Fem

  Både finlandssvenska och rikssvenska artister i säsong 3.

  Den populära serien Nästan unplugged är tillbaka med en tredje säsong i tv, radio och på Arenan hösten 2018. Nästan unplugged - Ett liveporträtt är en musikalisk resa genom tre artisters och tre musikgruppers unika karriärer.

 • Premiär för Allsång på Skansen 2018 - Sanna Nielsen och Peter Jöback är taggade till tusen!

  25.06.2018 Kultur och nöje

  "Lill-Babs kommer att finnas med oss för evigt"

  För många tv-tittare blir det ingen riktig sommar utan Allsång på Skansen. Och nu är väntan över för denna gång. Sanna Nielsen leder allsången för tredje säsongen.

 • Här är artisterna i Allsång på Skansen 2018

  12.06.2018 Kultur och nöje

  Seinabo Sey och Samir & Viktor bland artisterna.

  Nu vet vi vem som kommer att uppträda i Allsång på Skansen i sommar. Bland artisterna finns bland annat Peter Jöback, Seinabo Sey, Markoolio, Bo Kaspers Orkester, Pernilla Wahlgren och Samir & Viktor.

 • Fira svenska dagen med Efter Nio

  05.11.2017 Yle Fem

  Efter Nio sänder direkt från Svenska Teatern i Yle Fem.

  Efter Nio flyttar studion till Svenska Teatern för att fira svenska dagen. Under den direktsända festsändningen medverkar bland annat president Sauli Niinistö och Allsång på skansen-stjärnan Sanna Nielsen. Rapparen Paleface framför en sång svenska dagen till ära.

 • Allsångsaktuella Sanna Nielsen är alltid nervös före direktsändning

  23.06.2017 Kultur och nöje

  Sanna Nielsen, Allsång på Skansens programledare.

  Sanna Nielsen är Allsång på Skansens programledare för andra året i rad. I år är hon lite varmare i kläderna och känner sig lite tryggare på scen. Trots det tycker hon det är pirrigt att stå på scen när det är direktsändning. Programmet inleds tisdagen den 27.6.

 • Här är artisterna i Allsång på Skansen 2017

  13.06.2017 Kultur och nöje

  Vi har den kompletta listan över årets allsångsartister.

  Nu är det klart vem som kommer att uppträda på Allsång på Skansen i sommar. Bland artisterna hittas bland annat Robin Bengtsson, Miriam Bryant, Miss Li, Mando Diao och Jill Jonson.

 • Veteraner och nya stjärnskott i säsongsavslutningen

  16.08.2016 Yle Fem

  Zara Larsson på allsångsscenen för tredje gången.

  Årets Allsång har kommit fram till det åttonde och sista programmet. På scenen ställer sig denna gång Zara Larsson, Lill Lindfors & Johan Lundvik, Tensta Gospel Choir, Frances och Peg Parnevik.

 • Västnyländsk sångröst i Allsång på Skansen i kväll

  26.07.2016 Västnyland

  Sara Wessberg från Ekenäs sjunger Abba.

  I kväll får Ekenäsbördiga Sara Wessberg chansen att leda Allsång på Skansen. Låten är Abbas Ring Ring.

 • Sanna hoppas på finländare i publiken

  12.07.2016 Yle Fem

  "Finländarna klappar med i låtar som inte svenskarna gör".

  Sanna Nielsen är en van Finlandsresenär och gör ungefär två spelningar per år i grannlandet. Nu hoppas hon på många finländare i publiken under Allsång på Skansen.

 • Sanna Nielsen gör debut som Allsångsledare – är “förväntansfullt nervös”

  24.06.2016 Yle Fem

  “Stockholm i mitt hjärta” sitter sedan länge.

  I år är det en ny programledare för det folkkära programmet Allsång på Skansen. Sanna Nielsen som tar över rollen efter Petra Marklund, och inför premiären är hon förväntansfullt nervös.

 • Musiktest: Vad vet du om Allsång på Skansen?

  24.06.2016 Kultur och nöje

  Radio Vegas musiktest!

  Radio Vegas musiktest! Testa dina musikkunskaper och briljera för dig själv eller tävla med kompisen och se vem som får flest poäng!

 • Här är artisterna i årets Allsång på Skansen

  14.06.2016 Yle Fem

  Sanna Nielsen ny programledare för sommarklassikern.

  Nu är det klart vilka artister som kommer att uppträda under sommarens Allsång på Skansen. Som traditionen bjuder kör sommarklassikern igång första tisdagen efter midsommar. Åtta veckor i rad får vi sedan njuta av den svenska sångskatten och några av Sveriges populäraste artister.

 • Sanna Nielsen - artist i nästan tjugo år

  04.10.2015 X3M

  Sanna Nielsen leder allsång på skansen inkommande sommar

  Sanna Nielsen har varit artist i största delen av sitt liv. Genombrottet kom redan som 11-åring. På söndag uppträder hon i Jakobstad och i sommar har hon äran att leda Allsång på skansen.

 • Allsång på Skansen leds av Sanna Nielsen

  19.08.2015 Kultur och nöje

  "Jag är bara så löjligt lycklig."

  SVT:s populära musikprogram Allsång på Skansen leds nästa sommar av Sanna Nielsen. Tidigare har bland annat Petra Marklund och Lasse Berghagen varit programledare för Allsången.

 • Sanna Nielsen och Pepe Willberg sjunger på Kisus fest

  16.04.2015 Västnyland

  Kisu Jernström lockar kända artister till sin grisfest.

  Sveriges schlagerdrottning, Melodifestivalvinnaren Sanna Nielsen uppträder på Kisu Jernströms grisfest i Degerby i Ingå i juli. En annan känd artist på festen är Pepe Willberg som i fjol vann en guldskiva för Pepe & Saimaa som kritikerna rosade.

 • ”Det kan bli en utmaning att vara rolig på scenen”

  03.10.2014 Kultur och nöje

  Sanna Nielsen är i Finland på en miniturné. Så värst många andra konserter utomlands har det inte blivit för sångfågeln efter Eurovisionen, hon hade bundit fast sig vid andra projekt redan innan vinsten i Melodifestivalen var klar.

 • De ska leda Melodifestivalen

  29.09.2014 Kultur och nöje

  Det är nu klart vem som ska leda svenska Melodifestivalen nästa år. Det blir artisten Sanna Nielsen och ståupparen och programledaren Robin Paulsson.

 • "Det här är ett fantastiskt äventyr"

  10.05.2014 Utrikes

  - Jag känner ingen press, säger svenska Sanna Nielsen, en av förhandsfavoriterna inför kvällens Eurovisionsfinal i Köpenhamn. Hon kallar ESC ett fantastiskt äventyr och tycker det är litet sorgligt att det snart är slut. Se hela intervjun!

 • Sanna, Michael och country från Karis på Vegas spellista

  14.03.2014 Titta och lyssna

  Den här veckan bjuder på många intressanta nyheter. Melodifestivalen i Sverige är över för den här gången och det blev Sanna som representerar landet i ESC i Köpenhamn i maj medan Softengine ju vann den finländska uttagningen. Och vad är det i grundvattnet i Karis som gör att det ploppar upp bra countryband med jämna mellanrum.

Sidor