Hoppa till huvudinnehåll

arbetspsykologi

 • Personlighetstester missbrukas lätt i rekrytering – testet visade att Veronica är aktiv och social, därför fick hon inte jobbet

  10.03.2019 Samhälle

  Psykologisk testning gör arbetssökande sårbara.

  Psykologisk testning görs allt oftare vid rekryteringar. Testerna fylls i snabbt, men resultaten kan vara avgörande för vem som blir vald. Arbetssökande som fått höra att de har “fel” personlighet vågar inte ifrågasätta testningen.

 • Psykolog Tony Dunderfelt: Ge din kollega 30 sekunder

  25.11.2017 Österbotten

  Det finns inga goda och dåliga känslor, bara känslor.

  Hur stressigt det än är på dagens arbetsplatser borde man ge sig tid att verkligen se en kollega och ge personen minst 30 sekunder. Den insikten fick staden Jakobstads anställda ta emot av psykologen och författaren Tony Dunderfelt.

 • Samarbetsförhandlingar lämnar djupa spår

  01.07.2014 Samhälle

  Samarbetsförhandlingar har under de senaste åren blivit allt vanligare och arbetsgivare som är tvugna att säga upp folk tänker oftare på den juridiska biten än på den mänskliga. Beatrice Huumonen har drabbats av samarbetsförhandlingar tre gånger och den sista resulterade i uppsägning. Hon efterlyser större förståelse och handledning.

 • Allt viktigare att avskeda rätt

  13.09.2013 Huvudstadsregionen

  Många företag upplever en stormig höst med samarbetsförhandlingar där känslorna svallar både bland anställda och i ledningen. Staffan Kurtén har lång erfarenhet av omplaceringsbranschen där man på arbetsgivarens beställning tar hand om uppsagda och hjälper chefer att ge sparken på rätt sätt.