Hoppa till huvudinnehåll

prisjämförelser

 • Matpriserna stiger igen i Finland - den som vill äta grönt eller dricka alkohol betalar mest

  20.06.2019 Inrikes

  Olja och fetter de enda billiga produkterna.

  Frukt och grönsaker är nästan 30 procent dyrare i Finland än i EU-länderna i snitt, visar ny europeisk jämförelse. För alkoholhaltiga drycker betalar finländarna mest inom EU.

 • Vad vet du om stughandeln - kolla hur stugmarknaden ser ut nära dig

  25.06.2017 Inrikes

  Se hur priserna på stugor ser ut och hur många som sålts.

  Vi har analyserat Lantmäteriverkets statistik över sommarstugeaffärer under de senaste tio åren. Utgående från det kan vi slå hål på tre seglivade myter om stughandeln och bekräfta en.

 • Högsäsong för konkurrensutsättning av elavtal – det här ska du hålla koll på

  01.11.2016 Åboland

  Viktigt att kolla både nuvarande och nya kontrakt.

  När dagarna blir kallare väljer många att konkurrensutsätta sina elavtal, vilket i dagens läge har gjorts lätt och behändigt. Konsumentskyddet påpekar att det lönar sig att noggrant kolla både det nya och det nuvarande kontraktet när man fattar beslut.

 • Vet du var det lönar sig att tanka bilen i dag?

  20.02.2016 Inrikes

  De som kör mycket kn dra nytta av undvika dyra mackar.

  Bensinstationerna justerar bränslepriserna kontinuerligt och på olika webbplatser kan man följa med var i landet man får det billigaste och dyraste bränslet. I Gloms i Esbo tankar man ofta förmånligt för där finns flera mackar som konkurrerar om kunderna.

 • Här finns billigaste studiematen

  19.01.2016 X3M

  En prisjämförelse mellan de vanligaste affärerna.

  Vi har gjort en prisjämförelse mellan de vanligaste mataffärerna. Här har du den billigaste matkassen för fattiga studerande.

 • Betydande prisskillnader inom tandvården

  04.08.2015 Inrikes

  Priset för att reparera en tand kan variera med 200 euro.

  Skillnaden på priserna vid de privata tandläkarmottagningarna i Finland är stor, visar Konsumentförbundets kartläggning. Kostnaderna för att reparera en tand kan variera med upp till 200 euro, beroende på den tandläkarstol man sitter i.

 • EU vill väcka åtal mot sökjätten Google

  15.04.2015 Utrikes

  EU kräver ersättningar som kan uppgå till 5,7 miljarder euro

  Enligt EU missbrukar Google sin ledande marknadsställning inom sökverksamheten. EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager misstänker att Google styr kunder till sin egen näthandelssida Google Shopping.

 • Heidi Finnilä: Matpriserna sjunker, jublar du?

  19.01.2015 Debatt

  Kampen om matbutikernas kunder har börjat, frågan är vem som vinner: är det konsumenterna eller butikskedjorna? Ingen som följt med medierna idag kan ha missat att S-gruppen sänkt sina matpriser. Läs också: Vartiainen: Billigare mat gör lönepåslag onödiga

 • Också Lidl kastar sig in i priskriget

  19.01.2015 Inrikes

  Priskriget mellan matbutikerna trappas upp ytterligare. Nu meddelar Lidl att också den kedjan går med. Orsaken är att de finländska konsumenterna blivit allt mera prismedvetna på grund av det svåra ekonomiska läget. Snart kan också nätjätten Amazon börja köra ut mat direkt till kunderna.

 • Elen i Helsingfors billigast i Europa

  02.12.2014 Huvudstadsregionen

  En jämförelse mellan elpriserna i 23 europeiska huvudstäder visar att elen i Helsingfors är billigast i Europa. Genomsnittspriset är nästan 20 cent per kilowatt medan priset i Helsingfors är 11,15 cent per kilowatt.

 • "Det var som om en mark byttes mot en euro"

  17.10.2014 Östnyland

  Bengt Dahlqvist har följt med hur matpriserna har utvecklats i Borgåaffärer allt sedan euron infördes i Finland.

 • Hur mycket dyrare har boendet i ditt område blivit? Yles översikt visar priserna

  10.10.2014 Inrikes

  Allt flera väljer att flytta till Helsingfors och samtidigt varnar experter för att bottnen kan gå ur bostadsmarknaden på flera håll. Med hjälp av Yle Nyheters bostadsräknare kan du kolla hur priserna på hög-, rad- och parhus har förändrats i ditt område sedan 1987.

 • Gubbarna skapar förbittring mellan försäljare

  17.07.2014 Huvudstadsregionen

  Torghandlarna ser inte med blida ögon på mataffärernas jordgubbsrea i Helsingfors. I veckan har man kunnat köpa en fem kilos låda med jordgubbar för endast 19,90, medan likadana lådor kostar över 25 euro på torgen i Helsingfors. Torgförsäljarna säger att liknande priser är omöjliga för dem men att kvaliteten på deras jordgubbar är mycket bättre.

 • Tyskar får köpa billigt på Ikea

  24.05.2014 Ekonomi

  Den internationella möbeljätten Ikea håller klart lägre priser på sina varor i Tyskland jämfört med Finland och andra euroländer, enligt Yle Nyheters jämförelse.

 • Finland har Europas dyraste alkohol

  24.06.2013 Inrikes

  I Finland kostar alkoholen nästan tre fjärdedelar mer än i EU i genomsnitt. När det gäller mat och alkoholfria drycker hör Finland också till de dyraste länderna i Europa.

 • Stor skillnad i vattenpriserna i Östnyland

  22.01.2013 Östnyland

  Vattenavgifterna skiljer sig stort mellan kommunerna i Östnyland. Räknar man ihop kubikpriset på bruks- och avloppsvattnet är det över 1,50 euro skillnad mellan vattenavgifterna i Lovisa och Borgå.

 • Många vill dela reseupplevelser på sociala medier

  08.01.2013 Inrikes

  Finländarna är mycket aktiva internetanvändare både vid reseplaneringen och under själva resan. Var tredje finländare använder sociala medier under resans gång.

 • Disponenterna: Stambyten blir dyrare igen

  11.09.2012 Inrikes

  Stambyten blir dyrare under de följande tolv månaderna, uppskattar Disponentförbundet. Priserna väntas stiga med 4,6 procent då de i fjol steg med 4,8 procent.