Hoppa till huvudinnehåll

Thüringen

 • Vintersport på utdöende – i tyska Oberhof är det garanterat snöigt bara i skidhallen

  05.12.2018 Utrikes

  "Bara den som är förberedd klarar sig".

  Det allt varmare klimatet drabbar också många vintersportorter i Mellaneuropa. Ett exempel är Oberhof i centrala Tyskland, som tidigare var mecka för vintersporten i DDR. Idag är orten främst känd från världscupen i skidskytte. Men snön låter vänta på sig, och det är istället en regn och dimma som möter vår utsände Johnny Sjöblom.

 • Med Luther i enrum

  14.04.2017 Kultur och nöje

  Skådespelaren Johan Fagerudd brottas med Martin Luther

  I ett enrum kan man i bästa fall får lugn och ro. Man lämnas i fred. Men vad händer, när man brottas med existentiella tankar där i enrummet? Är det då bra att stanna där? Får man den hjälp man är i behov av? Hör någon när man skriker eller gråter i sitt enrum?

 • Tyskland vill utvisa fler flyktingar - kan gälla en halv miljon människor

  12.12.2016 Utrikes

  Utvisningarna viktig valfråga.

  Efter att Tyskland ifjol tog emot närmare 900 000 asylsökande, finns nu en allt starkare politisk vilja att utvisa de mänskor som har nekats asyl i landet. Samtidigt som utvisningarna hela tiden blir fler, höjs ändå röster för att stoppa utvisningarna åtminstone under vintern.

 • AfD och Pegida: Högerpopulistiska vindar i Tyskland

  25.10.2015 Utrikes

  Debatten kring flyktingar går hård.

  Flyktingpolitiken i Tyskland väcker allt mer motstånd bland tyskarna. Det här något som högerpopulisterna passar på att utnyttja. Populisterna upplevs som den enda verkliga oppositionen och därför får de mycket synlighet, säger forskare.