Hoppa till huvudinnehåll

Tobruk

 • Fredsavtalet i Libyen hotar falla - stärker IS

  16.12.2015 Utrikes

  Libyens rivaliserande regeringar förkastade fredsvtalet.

  Libyens tävlande regeringar har överraskande förkastat det fredsavtal som skulle undertecknas i dag. Avtalet befaras nu inte bli av alls. Det kan späda på kaoset som har låtit terrorgruppen Islamiska Staten växa sig allt starkare och befaras öka hotet som gruppen utgör i hela Medelhavsregionen.

 • Svår fredsprocess börjar i Libyen

  16.12.2015 Utrikes

  Avtal skrivs i skuggan starkare IS-fäste vid Medelhavet.

  De två största parterna i Libyens inbördeskrig ska idag underteckna ett avtal som många hoppas blir början på slutet på kaoset i landet. Maktvakuumet har effektivt utnyttjats av terrorgruppen IS, som lägger allt större områden vid Medelhavskusten under sig.

 • Ny samlingsregering kunde råda bot på kaoset i Libyen

  09.10.2015 Utrikes

  FN-sändebud föreslår ny samlingsregering för Libyen.

  FN föreslår en ny samlingsregering för Libyen efter månader av svåra förhandlingar. Militanta ledare för olika fraktioner kan ännu sätta käppar i hjulet för planen.

 • Libyen, Egypten kräver att vapenembargot mot Libyen hävs

  19.02.2015 Utrikes

  Libyen och grannlandet Egypten kräver att vapenembargot mot Libyen hävs för att ge landets regering en möjlighet att bekämpa radikala jihadister.

 • Krigförande parter överens om ny enhetsregering i Libyen

  16.01.2015 Utrikes

  De krigförande parterna i Libyen har kommit överens om att bilda en ny enhetsregering och att få stopp på våldet mellan landets två rivaliserande regeringar.