Hoppa till huvudinnehåll

Mevlüt Çavuşoğlu

 • Därför segrar Recep Tayyip Erdoğan i valet i Turkiet - eller gör han det?

  20.06.2018 Utrikes

  Stöd från företagare, kvinnor och konservativa.

  Turkiet går till president- och parlamentsval på söndag - ett val som inte är helt fritt och rättvist men som ses som mycket viktigt. Efter valet träder en konstitutionsändring i kraft, och då får presidenten ännu större makt.

 • Hollands premiärminister ryter till efter Erdoğans Srebrenica-anklagelser: Nu räcker det!

  14.03.2017 Utrikes

  "Han blir mer hysterisk för varje sekund".

  Hollands premiärminister Mark Rutte har uttalat sig i kraftiga ordalag efter att Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan anklagat Nederländerna för att ha medverkat till den massaker som skedde i Srebrenica i Bosnien 1995.

 • Starka reaktioner i Turkiet på Hollandskrisen – kallas för fascistland på Twitter

  12.03.2017 Utrikes

  Manifestationen utanför holländska konsulatet i Istanbul.

  Utanför det holländska konsulatet i Istanbul hölls på söndagen en manifestation där Hollands flagga togs ner från flaggstången och ersattes med den turkiska flaggan. På Twitter var hashtaggen som kallar Holland för fascistland bland de mest populära.

 • Erdoğan: Det här kommer att stå Nederländerna dyrt

  12.03.2017 Utrikes

  Frankrike försöker lugna, Danmark ställer in turkiskt besök.

  Den diplomatiska krisen mellan Turkiet och Nederländerna fortsatte under söndagen. Frankrike uppmanade till lugn, medan Danmark vill skjuta upp ett planerat besök av den turkiska premiärministern.

 • Turkiets familjeminister utvisades från Nederländerna i natt

  12.03.2017 Utrikes

  Hon är en oönskad person i Nederländerna.

  Den diplomatiska och politiska tvisten mellan Nederländerna och Turkiet har blivit inflammerad. I natt utvisades Turkiets familjeminister från Nederländerna där hon ville hålla ett kampanjtal för att stärka den turkiske presidenten Erdoğans makt.

 • Erdoğan: Holländarna är nazi-kvarlevor, de är fascister!

  11.03.2017 Utrikes

  Nederländerna låter inte turkiska utrikesministern landa.

  Den holländska regeringen har dragit in landningstillståndet för Turkiets utrikesminister Mevlüt Çavuşoğlus flyg. President Erdoğan hotar med vedergällningar och kallar holländarna för fascister.

 • Turkiet och USA planerar IS-fri zon i norra Syrien

  28.07.2015 Utrikes

  Planen om en IS-fri zon väcker många frågor

  Turkiet och USA planerar att jaga bort Islamiska Statens jihadister från en landremsa i norra Syrien, söder om den turkiska gränsen. Men frågan är om Turkiet är mera intresserat av att jaga bort kurdisk milis än att strida mot IS.

 • USA och Turkiet utbildar syriska rebeller

  20.02.2015 Utrikes

  USA och Turkiet har kommit överens om att utbilda tusentals syriska rebeller. Efter att ha diskuterat möjligheten i flera månader skrev USA och Turkiet under ett avtal om samarbetet på torsdag kväll.

 • Turkiet har fått ny regering

  29.08.2014 Utrikes

  Turkiets nye premiärminister Ahmet Davutoglu har presenterat landets nya regering. EU-minister Mevlüt Cavusoglu ersätter Davutoglu på utrikesministerposten. Cavusoglu hör till presidentens inre krets och stöder Turkiets integration i EU.