Hoppa till huvudinnehåll

förvaltningskultur

 • Hur bra flaggar Lovisa för öppenhet?

  24.09.2015 Östnyland

  Sätt ut alla stadens inköp på webben kräver politker.

  I Lovisa går åsikterna isär för hur öppet staden borde redovisa för alla inköp. Sätt allt ut på webben anser Kari Hagfors Saml, i sin fullmäktigemotion. Det blir för krångligt och äventyrar integritetsskyddet svarar stadsstyrelsen.

 • Jakobstad skärper regler för lån

  03.03.2015 Österbotten

  Reglerna var otydliga när förre stadsdirektören beviljade nödlån till Aspegrens stiftelse. Nu skärper man regelverket inom staden Jakobstad.

 • Mera padda mindre papper för Borgå stad

  21.01.2015 Östnyland

  Färre kopior, mindre pappersbuntar att posta och smidigare möten. Det är mycket som förändras till det bättre då Borgå stad går in för allt fler papperslösa möten.

 • Saklig diskussion om det inflammerade politiska läget i Vörå

  19.01.2015 Österbotten

  Det blev ingen hård debatt då SFP:s lokalavdelning i Vörå på söndag kväll bjöd in allmänheten till utfrågning av förtroendevalda och tjänstemän. Vöråpolitikernas sviktande förtroende för kommundirektör Christina Båssar var det huvudsakliga diskussionsämnet.

 • Centralförvaltningen slimmas - antalet ministrar består

  21.10.2014 Inrikes

  Kommittén som ska föreslå nedskärningar i centralförvaltningen tänder inte på en radikal nedskärning av antalet ministrar. Medlemmarna är överens om att regeringsprogrammen i framtiden inte ska vara lika detaljerade som det nuvarande.

 • Oinonen föreslog misstroende för statsministern

  17.09.2013 Inrikes

  Sannfinländske riksdagsmannen Pentti Oinonen föreslog på tisdagskvällen misstroende för statsminister Jyrki Katainen (Saml). Enligt Oinonen åtnjuter Katainen inte riksdagens förtroende på grund av Himanenaffären.

 • Lojopolitiker ger Raseborgsdirektören svar på tal

  17.09.2013 Västnyland

  "Jag har aldrig tidigare stött på sådan kultur som i Raseborg." Så säger Lojopolitikern Ilkka Lähteenmäki (Saml) om hur Raseborgs stad beter sig i avfallsnämnden. För Lojo stad är tvisten nu slutbehandlad.