Hoppa till huvudinnehåll

missförhållanden

 • Grundtrygghetsdirektör: Kameror skulle kunna se vanvård då personalen minskar allt mera

  13.09.2017 Västnyland

  Hangöchef efterlyser mera vårdpersonal.

  Ett tryggt arbetsklimat inom vården gör att både personal och anhöriga vågar rapportera om missförhållanden. Hangös grundtrygghetsdirektör Elisabeth Kajander säger att kameraövervakning också kan vara en lösning.

 • Vardagsnära missförhållanden drabbar oskyldiga när myndigheterna sviker

  13.06.2017 Yle Fem

  Uppmärksammade svenska serien Dold visas på Yle Fem.

  Dold är ett samhällsprogram som skildrar och ifrågasätter vardagsnära missförhållanden. Våra samhällssystem innehåller en mängd kryphål och svagheter och det är oftast helt oskyldiga som drabbas. Gärningsmannen riskerar ingenting.

 • ÖN: Allvarliga anklagelser mot flyktingförläggningen i Pyttis

  02.12.2016 Östnyland

  Tidningen Östnyland avslöjar grova missförhållanden.

  En äldre asylsökande som bor på flyktingförläggningen i Pyttis höll på att dö för att personalen inte tillkallade hjälp vid ett sjukdomsfall. Det här och annan allvarlig kritik mot förläggningen kan tidningen Östnyland avslöja på fredagen.

 • Asylsökande vittnar om våld och rasism på Luonas boende

  01.09.2016 Huvudstadsregionen

  Fler än 100 skrev under polisanmälan.

  Väktarna vid Luonas flyktingförläggning i Knektbron i Esbo behandlar de asylsökande som fångar. Det hävdar fler än 100 asylsökande, medan myndigheterna säger att det inte finns några problem.

 • Omsorgsministern: Kuppisfallet visar på allvarliga fel

  23.02.2016 Inrikes

  Enligt Juha Rehula borde vårdenheter börja bevakas bättre.

  Vanvården vid Åbo stads psykiatriska enhet i Kuppis visar att något har gått allvarligt fel och att myndigheternas borde få mera befogenheter att övervaka vårdenheter, säger omsorgsminister Juha Rehula. Läs också: Utredning av psykiatrisk enhet kan förbli hemlig

 • Missförhållanden på privata asylboenden - nu kommenterar vd:n

  16.02.2016 Huvudstadsregionen

  "Företaget godkänner inte rasism och osakligt beteende"

  Företaget Luona godkänner inte rasism och annat osakligt beteende. Det säger företagets vd Milja Saksi med anledning av Yles uppgifter om hur invånarna på företagets asylboenden behandlas.

 • Invånare på privata asylboenden behandlas som fångar - ingen ingriper

  16.02.2016 Huvudstadsregionen

  Tidigare anställda vid Luona vittnar om missförhållanden.

  Sjuka asylsökande som inte får vård, aggressiva väktare och en ledning som inte bryr sig. Så ser verkligheten ut på det privata företaget Luonas asylboenden i huvudstadsregionen. Flera personer har sagt upp sig på grund av företagets agerande.

 • Hemlös verklighet

  16.10.2015 Vetamix

  De hemlösas natt firas den 17 oktober.

  Att vara hemlös är att leva utan sin privata sfär. Du har inget eget rum, utan du sover i ett trapphus, i en tidningslåda, på ett natthärbärge eller på någon bekants soffa.

 • SS: Barn behandlar äldre illa

  29.03.2015 Inrikes

  Gamla lämnas utan tillsyn och pengar försvinner.

  Myndigheterna befarar att finländarna behandlar äldre närstående illa i större utsträckning än vad man i allmänhet tror, skriver Savon Sanomat på söndagen.

 • Vasaskolor ordnar trygghetspromenader

  07.03.2014 Österbotten

  Barnen i Vasa ska nu få beskriva tryggheten i skolan och näromgivningen. Deras tankar ska föras vidare till politikerna.

 • Velasco: Bakom stängda dörrar fortgår missförhållanden

  09.09.2013 Samhälle

  Daniel Velascos dokumentär Den fastspända flickan berättar om maktmissbruk och en ung flickas kamp om psykiatrisk vård och om att bli trodd. Pågår liknande saker också i Finland?

 • Hasse Sundquist: Vi vill ha svar

  07.05.2013 Debatt

  En beslutsfattare och ansvarig person i statens tjänst ska ställa upp på intervju, basta! Hur står det till med demokratin om beslutsfattarna väljer att inte svara på frågor de är ansvariga för, frågar Hasse Sundquist, producent för Svenska Yles granskande program, i tisdagens kolumn.