Hoppa till huvudinnehåll

Tommys

 • Hans Martin fortsätter att leverera musik – "Har man hållit på med musik hela livet kan man inte bara skruva av det"

  24.10.2019 Kultur och nöje

  Hans Martin utmanar på Vegatoppen med Glöm aldrig bort.

  En känd figur från dansscenen utmanar den här veckan på Vegatoppen. Hans Martin har en lång karriär bakom sig, bland annat som frontfigur i dansbandet Tommys. Nu utmanar han på Vegatoppen med låten Glöm aldrig bort.

 • Tommys sjöng den bästa dansbandslåten

  23.08.2018 Kultur och nöje

  Den bästa finlandssvenska dansbandslåten röstades fram.

  Den bästa finlandssvenska dansbandslåten röstades fram.

 • Sami gillade Metallica och Scorpions men sedan blev det Lasse Stefanz och Matz Bladhs

  21.08.2018 Kultur och nöje

  Han gillade heavy men konverterade till dansmusik.

  Ibland kan livet ta överraskande vändningar och knappast anade Sami Nylund i Tenala att han en dag skulle jobba med dansband då han satt i sitt tonårsrum och Metallica dånade ur högtalarna.

 • Succélåtarna i Guldklassen

  18.12.2015 Kultur och nöje

  Här är alla låtarna i Guldklassen.

  Maxmobandet San Marino & Linda är nyaste medlemmarna i Danslistans Guldklass. Bandet fick ett helt år på listan med låten Du tog plats i mitt liv och lämpligt inför jul intog de en plats i hedersklubben. San Marino & Linda gör sällskap med 18 andra band och artister som lyckats hålla sig kvar på Vegas hitlistor i maxantalet 40 veckor.

 • 35-åriga Tommys

  28.04.2015 Lyssna på Radio Vega Åboland!

  jubilerande Tommys till Kimito

  Det har nu gått 35 år sedan den populära dansorkestern bildades. På första maj kommer Tommys till Kimito.

 • Vem kan ge Tommys en match?

  12.03.2015 Kultur och nöje

  Tommys fortsätter att regera på Danslistan vecka efter vecka. Ingen verkar rå på dem. Både fansen och jurygruppen röstar ivrigt på Tommys och vinnarlåten Att ännu älska dig. Sedan september har bandet 19 veckor på första plats och endast fyra veckor som tvåa på listan.

 • UnU med fiol, steelguitar och bouzouki

  13.02.2015 Kultur och nöje

  Svensk-finländska bandet UnU, eller YouAndYou, satsar på både fiol och bouzouki när de gör countrymusik på svenska. Influenserna kommer från country, blues och folkballader plus grekiskt inspirerad dansmusik. Lägg steel guitar och stämsång därtill och du har ett band med en helt egen repertoar och ett eget sound. UnU utmanar dansvännerna i Finland med Lyckostigen.

 • Tommys är Danslistans vinnare

  09.01.2015 Kultur och nöje

  Tommys är fjolårets stora vinnare på Danslistan. Bandet tog en plats i Guldklassen med låten En duva med bruten vinge i januari 2014. Nu fortsätter framgången med nya låten Att ännu älska dig. Tommys öppnar detta år som etta på listan.

 • Tre nykomlingar på Danslistan

  31.10.2014 Musik

  Alla utmanare har tagit plats på veckans Danslista, vilket är riktigt ovanligt. Nykomlingarna är norsk-svenska Mona Jill Band, svenska Elisa´s samt österbottniska Essi Blues. Mona Jill Band och Essi Blues gör debut på listan, för Elisa´s är detta en comeback.