Hoppa till huvudinnehåll

spårning

 • Nato-expert: Se till att surfa mer anonymt på nätet - data kan användas emot dig

  27.09.2017 Teknik

  Många olika aktörer kartlägger dig, men du kan slå tillbaka.

  När vi surfar på nätet samlas det in en hel del data om oss. Få är medvetna om det här eller tänker aktivt på det, och ännu färre gör något för att skydda sig - trots att IT-experter anser att man definitivt borde göra det.

 • Thailand vill spåra turister

  10.08.2016 Utrikes

  Speciellt simkort ska möjliggöra spårning.

  Thailand vill börja spåra turisters mobiltelefoner. De thailändska myndigheterna överväger att tvinga turister att använda speciella simkort som skulle göra det möjligt att spåra deras mobiltelefoner.

 • Fyra sätt att skydda sig mot spårare på nätet

  15.04.2016 Inrikes

  De gör det svårare för kommersiella intressen att följa dig.

  Genom att installera särskilda tillägg kan du göra det betydligt svårare för reklamföretag att bygga upp en profil av dig på internet. Du kan också välja att blockera tredjepartskakor och ta till ett par andra knep.

 • Leevi Kokko: Googles spårare hjälper Yle utveckla sin webbplats

  13.04.2016 Inrikes

  Kundchefen förklarar varför Yle.fi använder spårare.

  Kundchefen förklarar varför Yle.fi, i likhet med många offentliga webbsidor, använder sig av Googles analysverktyg som enligt dataombudsmannen kan vara problematiskt med tanke på dataskyddet.

 • Finländska myndigheter avslöjar var du surfar - data slussas till företag

  13.04.2016 Inrikes

  Tre vanliga spårare används på flera offentliga webbsidor.

  När du surfar på webbsidor som upprätthålls av finländska ministerier, städer och sjukvårdsdistrikt sparas en hel del information - till exempel att du läser om könssjukdomar eller skuldrådgivning - hos amerikanska företag. Det här avslöjar Yle Nyheters granskning.

 • "Turister i Thailand borde bära ID-armband"

  30.09.2014 Utrikes

  Turister på besök i Thailand ska få ID-armband. Det berättade landets turistminister idag. Avsikten med armbanden är att underlätta identifieringen av en turist som hamnar i trångomål, går vilse eller blir allt för full.

 • Polisen hoppfull om att spåra näthatet mot finlandssvenskar

  19.09.2013 Inrikes

  I början av året hörde vi ofta om näthat mot finlandssvenskar. Helsingforspolisen startade då en förundersökning men på sistone har det varit ganska tyst kring den.