Idag firas den internationella dagen för lycka.
Idag firas den internationella dagen för lycka - samma dag som Finland igen koras till världens lyckligaste land i FN-rapport.
Juha Mustanojas pjäs försvarar jämlik rätt till kunskap.
Vem gagnas av att kunskapen i samhället begränsas till ett fåtal? I Aurinkoteatteris och Nationalteaterns samarbetsprojekt Atlantis omsätter Juha Mustanoja sin kritik av dagens utbildningspolitik till en allegori med inslag av både myt och historia.
Demokratin föddes och kritiserades i antikens Grekland.
Varifrån kommer vårt politiska system och våra frågor om det goda livet? Mycket av det som är självklart för oss idag kommer från antiken, ur tankar som tänktes för nästan 2500 år sedan.
1990-talets äventyrsspel tål att jämföras med Hamlet.
1990-talets äventyrsspel tål att jämföras med Hamlet. För Viktor Granö var spelen uppväxtens mest storartade kulturupplevelser. Detta omdöme får oväntat stöd i Aristoteles läror.
Gamla greker, judar och romare, slavar, skuld och stolthet.
Synd, skuld, stolthet och självtillräcklighet - hur dök de begreppen upp i vår kultur? Författaren Fredrik Lång har skrivit tre intressanta essäer om romarnas, de antika grekernas och judarnas liv och tankar.
Röst är makt, säger scenkonstnären Laura Murtomaa.
Lasso träffade musikern och scenkonstnären Laura Murtomaa för att prata om varför inget ljud låter lika två gånger, om rasism och om vems röst som egentligen får höras.