Oppositionen tog segern vid Ålands lagtingsval.
Efter gårdagens lagtings- och kommunalval på Åland står det klart. Centern blev största parti, Socialdemokraterna backar. Statsvetare Siv Sandberg som var kommentator för Ålands Radio säger att oppositionen vann och regeringen förlorade.
Uppgörelsen syftade till att bygga ett starkare försvar.
Den svenska regeringens och oppositionspartiernas försök att komma överens om hur Sveriges försvars- och säkerhetspolitik ska utformas, ser ut att ha misslyckats. Fyra borgerliga partier hoppade av försvarsberedningen.
Skatterna sänks för de rikaste och nyanlända får lägre lön.
Efter en evighetslång höst som började likna en politisk såpopera lyckades Stefan Löfven till slut sega sig tillbaka till statsministerposten. Priset han betalar för att få behålla makten är bland annat rejält sänkta skatter och etableringsjobb med lägre lön för nyanlända - reformer som Socialdemokraterna egentligen inte vill ha, skriver Svenska Yles Nordenkorrespondent Linda Söderlund.
"Det blir sämre arbetsvillkor, lägre löner, ökad ojämlikhet"
I dag på förmiddagen röstar Sveriges riksdag fram socialdemokraternas Stefan Löfven som statsminister. Vi har frågat fem svenskar vad de anser om att få en nygammal statsminister och vad de tycker om den utlovade politiken.
Kan bli extraval 7 april.
För Centern och Liberalerna är det viktigare att Sverigedemokraterna inte får någon makt, än att nästa regering blir borgerlig. Men i Vänsterpartiet känner sig folk kränkta över den tilltänkta regeringens politik och hotar att rösta nej på onsdag - då kan det bli extraval, skriver Svenska Yles Nordenkorrespondent Linda Söderlund.
Vänsterpartiet kan ännu sätta krokben.
I Sverige ställer sig Liberalernas partiråd bakom den föreslagna regeringen med socialdemoraternas Stefan Löfven som statsminister.
Tidigare bekräftade också Centern att de stöder Löfven.
I Sverige har Liberalernas partistyrelse och riksdagsgrupp under lördagseftermiddagen meddelat att de ger sitt stöd till Socialdemokraternas Stefan Löfven som statsminister.
S, MP, C och L ska förankra uppgörelsen.
I Sverige har Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centern och Liberalerna nått en blocköverskridande uppgörelse om regeringssamverkan. Men borgaralliansens partiledare lägger därtill fram ett eget förslag.
Kommer den tredje statsministeromröstningen att lyckas?
I Sverige går kampen om regeringsmakten in i slutskedet. Mittenpartierna Centern och Liberalerna har fortfarande makten att välja om det är Stefan Löfven eller Ulf Kristersson som blir ny statsminister. Många svenskar vet inte vad de ska tro om politikernas spel.
Lööf: Vi har förhandlat dag och natt.
Resultaten av regeringsförhandlingarna i Sverige håller inte för ett regeringssamarbete med Socialdemokraterna, sade Centerledaren Annie Lööf vid en presskonferens på måndag förmiddag. Enligt svenska medier kommer talmannen nu att ge partierna några dagar tid att diskutera det uppkomna läget.
80 dagar sedan valet: nu finns chans till regering i Sverige
Regeringsbildningen i Sverige rör äntligen på sig. Nu ska Stefan Löfven (S) hitta en balans mellan borgerliga kravlistor och ett godkännande från Vänsterpartiet. Stefan Löfven står inför sitt livs svåraste förhandlingar, skriver Svenska Yles Nordenkorrespondent Linda Söderlund.
Stor risk att Kristersson inte blir vald.
Moderatledaren Ulf Kristersson föreslår som väntat en regering tillsammans med Kristdemokraterna. De flesta förväntar sig ändå att Kristersson röstas ner som statsminister i riksdagen på onsdag.
Annie Lööf vill ändå ha Ulf Kristersson som statsminister.
Både Centerpartiet och Liberalerna meddelade på lördagen att de inte tänker släppa fram en regering som består av enbart Moderaterna, eller Moderaterna och Kristdemokraterna. För Ulf Kristersson (M) ser det allt svårare ut att bli Sveriges nästa statsminister.
Kommer Kristersson att ta stöd av Sverigedemokraterna?
Moderatledaren Ulf Kristersson har i dag fått i uppgift av talmannen Andreas Norlén att försöka bilda en ny regering. Om Kristersson lyckas lösa det låsta politiska läget blir han Sveriges nästa statsminister.
Video: Se partiledarna tala på valvakorna.
Riksdagsvalet i Sverige har lett till att det blir svårare för de övriga partierna att utesluta Sverigedemokraterna, eftersom partiet växer. Samtidigt är de två etablerade blocken så gott som jämnstora - det står 143 mot 144 i mandat. Nu är frågan: hur ska Sverige få en funktionsduglig regering? Vi ställer frågan till Åsa von Schoultz, professor i statslära vid Helsingfors universitet.
Svenska Yle följde med den spännande svenska valkvällen.
Här kan du se det allra senaste om valet i Sverige.
Alliansen kan inte enas om misstroendevotum.
Försvarsminister Peter Hultqvist (S) kommer inte att tvingas avgå på grund av den omfattande it-skandalen vid Transportstyrelsen. Centern och Liberalerna har idag meddelat att de inte går vidare med misstroendeomröstningen mot Hultqvist.
Väntar ändå tills riksdagen sammanträder i höst.
Alliansen håller fast vid planerna om en misstroendeomröstning mot försvarsminister Peter Hultqvist. Tidigare på torsdagen meddelade statsminister Stefan Löfven att Hultqvist sitter kvar i regeringen.
Nu snusar Sverigedemokraterna redan på makten i Almedalen.
Sverigedemokraterna siktar på valseger och det får de borgerliga i Sverige att splittras djupt i förhållande till partiet. Som sverigedemokrat blir man inte lika ofta påspottad som förr, men partiets politik har inte förändrats nämnvärt.
Centerpartiet ställer sig på tvären i borgerlig allians.
Det blir inget borgerligt samarbete med Sverigedemokraterna. Åtminstone vill inte Centerpartiet se något sådant. Därmed verkar inte ett maktskifte stå för dörren i Sverige.