Hoppa till huvudinnehåll

kommunikationsfostran

 • Nyhetsquiz: Arktisk olja, fotboll och smog i Indien

  16.11.2017 Nyhetsskolan

  En frågesport för dig som vill testa din nyhetskunskap.

  Utmana dig själv med fem frågor om nyheter från veckan som gått.

 • Vuxna behövs på Whatsapp

  12.02.2015 Familj

  Skolan kan inte blunda för det som händer på barnens fritid, säger läraren Anna Schultz. Barnen chattar och umgås på nätet utanför skoltid och de konflikter som blossar upp där följer med in i klassrummet.

 • Minderårigas Instagram-konton stängs

  19.01.2015 Inrikes

  Många 9-10-åringar använder Instagram varje dag trots att åldergränsen är 13 år. En del Instagram-konton har nu spärrats.

 • De unga sätter nyhetsagendan

  14.02.2014 Nyhetsskolan

  Tänk dig att nyhetschefen är 16 år och gymnasist, vad händer med rapporteringen då? Följ med Yle Nyhetsskolans webbsida och ta reda på! I dag inleds ett nytt projekt i mediefostran där ungdomar själva gör nyheterna.

 • Lovisa Gymnasium också representerat

  13.02.2014 Nyhetsskolan

  Svenska Yles kurs i mediefostran för gymnasier har även nått Lovisa, som representeras av sju duktiga skribenter. Man har vid Lovisa Gymnasium väntat på en möjlighet som den här i flera år.

 • Paus i väntan på Yle Nyhetsskolan

  09.12.2013 Nyhetsskolan

  Veckans skola tar jullov. Sex flitiga gymnasieskolor har under hösten skrivit, fotograferat och filmat för Veckans skola. Sammanlagt har runt 100 artiklar från elevernas skolvardag och fritid publicerats. I vår återvänder de unga skribenterna och då inom det nya projektet Yle Nyhetsskolan.

 • Yle Nyhetsskolan startar

  02.12.2013 Pressmeddelanden

  Yle inleder ett stort projekt inom mediefostran tillsammans med skolorna. Projektet Yle Nyhetsskolan främjar de ungas mediekompetens och målet är att öka skolelevernas intresse för aktuella frågor och samhället överlag.

 • Nyhetsskolan - för elever med journalistiska ambitioner

  02.12.2013 Inrikes

  Skulle du vilja ha mera att säga till om i nyhetsvärlden? Har du idéer kring vad man borde rapportera om? Tycker du om att jobba med text, ljud och bild? Yle lanserar nu Nyhetsskolan för elever som vill testa på hur det är att jobba som journalister, på riktigt.

 • Åbo förbättrar mediefostran för barn i förskoleåldern

  23.09.2013 Åboland

  De svenskspråkiga daghemmen i Åbo har riktlinjer för hur medier ska bearbetas men klara direktiv saknas.