Hoppa till huvudinnehåll

antikroppar

 • Forskare har hittat botemedel mot ebola: ”Kommer att rädda tusentals liv”

  12.08.2019 Utrikes

  Dödligheten sönk till 10 % för de som snabbt fick vård.

  Två mediciner som testats mot ebola i Kongo-Kinshasa sedan november 2018 har minskat dödligheten signifikant bland testpersonerna. Forskarna bakom genombrottet tror att de nya botemedlen kommer att rädda tusentals liv.

 • Miska plågas av syndromet PANS - men det tror inte läkarna på

  02.04.2019 Inrikes

  Barnen hänvisas till psykiatrisk vård - trots infektion.

  Det neuropsykiatriska syndromet PANS har plågat Miska Aaltonen och tiotals andra barn i Finland under 2010-talet. Barnen får tvångsbeteende, klarar plötsligt inte av vanliga skoluppgifter och tvingas i värsta fall använda rullstol. Enligt amerikanska och flera nordiska forskare borde syndromet behandlas som en infektion, eftersom det är en immunologisk sjukdom. I Finland tvivlar den etablerade läkarkåren på hypotesen och hänvisar barnen till psykiatrin.

 • Mjölkallergi kan botas med desensibilisering

  18.03.2019 Inrikes

  Antalet antikroppar har betydelse.

  Antalet antikroppar påverkar hur framgångsrikt en desensibilisering mot mjölkallergi kan göras och om allergin försvinner av sig själv. Det visar en ny studie.

 • Antibiotika slutar verka innan vi får nya läkemedel

  22.02.2015 Samhälle

  Det är svårt och dyrt att utveckla nya läkemedel som hjälper mot antibiotikaresistenta bakterier. Det går för långsamt och läkarna förutspår en högre dödlighet i infektioner.

 • Fästingbett kan ge köttallergi

  26.09.2013 Utrikes

  Fästingar överför kolhydrat som ger antikroppar mot kött.

  Svenska forskare har hittat ett samband mellan fästingbett och köttallergi. Antalet köttallergiker har ökat i Sverige under de senaste åren.