Hoppa till huvudinnehåll

Richard Nixon

 • "Kan man ha en så ful karl som president?"

  02.09.2017 Österbotten

  Om utseendets betydelse för presidenter.

  Frankrikes president Emmanuel Macron har spenderat 26 000 euro på smink under sina första dagar vid makten. Finlands president Sauli Niinistö har enligt uppgift inget konto för smink. Vi frågade statsvetare Claus Stolpe om utseendets betydelse för statsöverhuvuden.

 • En maktfullkomlig kvinna - med en alltmer utvecklad paranoia ledde Elena Ceausescu Rumänien

  06.04.2017 Kultur och nöje

  Diktatorhustrur kan indelas i aktiva och i osynliga.

  När diktatorsparet störtades år 1989 var det många som ansåg att Elena Ceausescu förlett sin man och personligen roffat åt sig av makten och pengarna. Historien är sällan nådig mot diktatorernas hustrur.

 • Quiz: Kunde du bli USA:s president?

  20.01.2017 Utrikes

  Gör NRK:s quiz och se om du kunde fixa uppgiften.

  Fatta beslut under press. Historien ligger på dina axlar. Vad gör egentligen en amerikansk president? Inte alltid det man skulle tro... I väntan på installationen av Donald Trump kan du göra NRK:s quiz och få svar på om du platsar i Vita huset!

 • Överlevde Elvis sin död?

  14.01.2015 Kultur och nöje

  Iscensatte Elvis sin egen död?

  Överlevde Elvis Presley sin egen död? Var det bara något som han iscensatte för att få litet lugn och ro, komma bort från det tärande artistlivet och kunna leva som en vanlig människa igen?

 • I månstudion följde man Apollo 11 och månpromenaden 1969

  09.11.2007 Arkivet

  Hela Finlands befolkning väntar på månlandningen.

  Hela Finlands befolkning sitter och väntar med spänning på månlandningen den 20 juli 1969, tillsammans med Juhani Westman i radio och månstudion med Ralf Friberg och Börje Hielm i TV. Det röks mycket när man väntar på att Örnen skall landa.