Hoppa till huvudinnehåll

skattelättnader

 • Petteri Orpo beskyller regeringen för önsketänkande i fråga om ekonomin - Sannfinländarna befarar att köpkraften drabbas

  03.06.2019 Inrikes

  Han befarar att skatten på arbete kommer att skärpas.

  Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo anser att regeringsprogrammet är som en fin villa som byggts på sand. Samlingspartiet kommer att höra till oppositionen under nästa regeringsperiod.

 • Den australiska drömmen: Billigare el och lägre skatter

  17.05.2019 Utrikes

  Australierna har fått stora vallöften inför parlamentsvalet

  Kampen mellan de stora partierna är mycket jämn inför lördagens parlamentsval i Australien. Partiet som lovar största skattelättnader och lägsta elpriser vinner? Både nuvarande regeringen och arbetarpartiet matchar varandra med dylika löften.

 • Enkät: Färre än var tredje amerikan stöder Trumps skattereform

  24.10.2017 Utrikes

  56 procent av republikanerna ställer sig bakom planen.

  Färre än var tredje amerikan stöder president Donald Trumps skattereform, visar en opinionsmätning som gjorts för nyhetsbyrån Reuters.

 • President Trump önskar "God jul och glad skatteåterbäring"

  18.10.2017 Utrikes

  Skattereform ska ge amerikanen 4 000 dollar mer i handen.

  President Trumps julklapp till amerikanerna: En skattereform som gynnar både de vanliga arbetarna och alla företag som nu verkar utomlands. Eller är det bara de rika som gynnas, undrar kritikerna. Och vad ska bort i statsbudgeten?

 • Orpo vill vänta med nya skattelättnader

  08.08.2016 Inrikes

  Finansministern vill först utreda, sedan fatta beslut.

  Finansminister Petteri Orpo (Saml) vill vänta med beslut om nya skattelättnader för företag. Orpo vill först låta utreda företagsbeskattningen för att se vad som fungerar.

 • Konkurrenskraftsavtalet undertecknades

  14.06.2016 Inrikes

  Avtalet omfattar mellan 85 och 87 procent av arbetstagarna.

  Arbetsmarknadsparterna har undertecknat konkurrenskraftsavtalet. Avtalet undertecknades i statsministerns tjänstebostad Villa Bjälbo. Konkurrenskraftsavtalet blev tillräckligt heltäckande i fredags då också Metalls styrelse sade ja till det.

 • Eftersnack frågar: Rätt att sänka skatterna?

  02.06.2016 Titta och lyssna

  Lägre skatter vill väl alla ha. Eller?

  På torsdagen gick statsminister Juha Sipilä ut med ett [link:http://svenska.yle.fi/artikel/2016/06/02/regeringen-lovar-skattesankningar-nasta-ar;löfte om skattesänkningar;standard;]. Men nu är frågan om vi verkligen behöver lägre skatter då landet samtidigt skär ner på snart sagt alla områden – eller är detta snarare en välkommen kompensation för nedskärningarna?

 • Regeringen lovar skattesänkningar nästa år

  02.06.2016 Inrikes

  Lättanderna beror på hur konkurenskraftsavtalet lyckas.

  Regeringen lovar skattesänkningar redan från början av nästa år om arbetsmarknadsparterna får ett konkurrenskraftsavtal till stånd. Storleken på lättnaderna beror på hur många som går med i överenskommelsen.

 • FFC och EK vädjar om fortsatta förhandlingar

  31.05.2016 Inrikes

  Flera branscher saknar förhandlingsresultat.

  Fackcentralen FFC:s ordförande Lauri Lyly och ordföranden för Finlands Näringsliv EK Jyri Häkämies uppmanar fackförbunden att omedelbart fortsätta förhandlingarna om konkurrenskraftsavtalet trots att tidsfristen har löpt ut.

 • Sipilä: Nu har regeringen tid att göra annat

  07.03.2016 Inrikes

  "FFC gav ett lugnande besked"

  Statsminister Juha Sipilä har kort kommenterat det besked som fackcentralen FFC gett. Enligt Sipilä är det lugnande att veta att alla centralorganisationer stöder samhällsfördraget.

 • Fiat och Starbucks krävs på återbetalning

  21.10.2015 Utrikes

  Företagen måste betala tillbaka EU-pengar.

  EU kräver att den amerikanska cafékedjan Starbucks och den italienska biltillverkaren Fiat betalar tillbaka en del skattelättnader som EU-länder har beviljat dem.

 • Minimala lönepåslag att vänta

  14.06.2015 Inrikes

  Facket och arbetsgivarna förhandlar vidare på söndag kväll.

  Mycket står på spel då arbetsgivarna och facket försöker komma överens om en fortsättning på det så kallade arbets- och tillväxtavtal som förhandlades fram hösten 2013.

 • De långa arbetsresorna blir dyra för staten

  23.03.2015 Inrikes

  Arbetsplatserna har koncentrerats till städerna.

  Staten mister årligen 1,5 miljarder euro i skatteintäkter i och med skatteavdragen för arbetsresor. Arbetsresan är även den farligaste stunden under dygnet, visar en undersökning från Arbetshälsoinstitutet.

 • Ekonomin repar sig i Spanien

  25.02.2015 Utrikes

  Stora ekonomiska reformer, sjunkande oljepriser och rekordstora turistströmmar har fått Spaniens ekonomiska situation att ljusna. Förra året gick arbetslöshetsgraden ner med två procentenheter.

 • Obama talar för medelklassen

  21.01.2015 Utrikes

  I sitt årliga State of the Union-tal fokuserade president Barack Obama på USA:s växande ekonomi. Han efterlyste högre skatt för de mycket rika, skattelättnader för medelklassen och en höjning av minimilönerna.

 • KL: Skattebjörnen vill slopa lunchsedlarna

  02.12.2014 Inrikes

  Arbetstagarnas luncher stöds med uppemot 30 miljoner euro årligen genom olika skattelättnader. Nu kan det bli ändring på det. Skatteförvaltningens överdirektör Pekka Ruuhonen säger till tidningen Kauppalehti att lunchsedlarna inte längre behövs. Då minskar jobben, kontrar restaurangbranschen.

 • Sipilä föreslår skattelättnader för uppsagda

  19.07.2014 Inrikes

  Oppositionspartiet Centerns ordförande Juha Sipilä föreslår att uppsägningsersättningen inte beskattas som förvärvsinkomst, i fall de investeras i ett nytt företag.

 • Lönestöd för arbetslösa unga och äldre

  24.07.2013 Västnyland

  I den ekonomiska regionen Raseborg, dit förutom Raseborg också Hangö och Ingå hör, finns idag 2034 personer som inte har något arbete. Lönestöd till företag som anställer en ungdom eller en person över 30 delas nu generöst ut av arbets- och näringsbyrån i Karis.

 • Blandade reaktioner på rambeslut

  27.03.2013 Inrikes

  Regeringens beslut om budgetramarna väcker reaktioner bland arbetsmarknadsparterna. Arbetsgivarorganisationen inom hälsovårdstjänster är missnöjd, men FFC berömmer satsningen på trafikprojekt.

 • FFC och FTFC redo att förhanda på vissa villkor

  11.03.2013 Inrikes

  Både fackcentralen FFC och Tjänstemannacentralen FTFC är redo att förhandla om ett centralt arbetsmarknadsavtal, men ställer som villkor löneförhöjningar i reda pengar. Arbetsgivarsidan håller fast vid nollinjen. Förhandlingarna fortsätter på tisdag.

Sidor