Hoppa till huvudinnehåll

skönhetssalonger

 • Snabblåneföretag fiskar fräckt efter företagare i knipa

  16.04.2020 Ekonomi

  Svårt för småföretagare. Lockas av snabblån.

  Många små företagare har svårt med ekonomin i coronakrisen och det kan vara besvärligt att hitta rätt i stöddjungeln. Snabblåneföretag utnyttjar situationen genom att locka med sina erbjudanden.

 • Vågar jag gå till frisören, massören eller skönhetssalongen?

  12.04.2020 Kultur och nöje

  "Fundera om det verkligen är nödvändigt just nu".

  Håret börjar kännas vildvuxet och axlarna är stela. För många har diverse behandlingar på olika salonger fallit bort på grund av coronaviruset. De flesta salonger har ändå öppet. Men vågar man i nuläget gå till frisören, massören eller skönhetssalongen?

 • Angelina Davini: Att insjukna i cancer ger perspektiv i livet

  05.11.2017 Västnyland

  Davini insjuknade i bröstcancer för en månad sedan.

  Efter att den första chocken lagt sig ger en allvarlig sjukdom perspektiv i livet. Det säger Tenalabon Angelina Davini som för en månad sedan fick beskedet att hon har bröstcancer.

 • Frissan ska söka spår av våld

  31.12.2016 Utrikes

  I Illinois ska frisörer utbildas att upptäcka spår av våld.

  I Illinois ska frisörer, barberare och anställda vid skönhetssalonger utbildas i att upptäcka spår av våld hos sina kunder från årsskiftet.

 • ”Kunderna kommer inte lika ofta”

  13.04.2015 Östnyland

  Kunderna väljer bort dyra skönhetsbehandlingar.

  När kunderna hushåller med sina pengar väljer de bort onödiga skönhetsbehandlingar. Det säger östnyländska företagare inom skönhets- och frisörbranschen.

 • Övervakningen haltar i skönhetsbranschen

  08.01.2015 Inrikes

  Så kallade fillers, ämnen som injiceras under huden, har blivit en allt vanligare form av skönhetsbehandlingar. Samtidigt är det oklart vem som kan ge injektionerna. Kosmetologer erbjuder allt oftare behandlingar för vävnadsutyllnad trots att injektioner inte ingår i grundutbildningen för kosmetologer.

 • Kom ihåg kvittot när du klippt dig

  22.08.2014 Huvudstadsregionen

  För att inte understöda den gråa ekonomin inom skönhetsbranschen gäller det att be om ett kvitto vid kassan. Mikaela Albäck är vd för Pålitlig Skönhet, skönhetsbranschens egenövervakning för att motarbeta grå ekonomi.

 • Konjunkturen styr frisyrerna

  22.11.2013 Östnyland

  Hösten har varit ovanligt lång - också för frisörsalongerna. Först nu börjar telefonerna ringa och tidsbeställningsböckerna vara välfyllda.

 • Populära lösnaglar orsakar allergi

  07.10.2013 Inrikes

  Att skaffa lösnaglar och förlänga ögonfransar har blivit mäkta populärt. Astma-och allergiförbundet varnar nu för det akrylatlim som används vid fastsättningen, som orsakar allergier. Antalet allergifall har ökat markant.