Hoppa till huvudinnehåll

New Orleans

 • Masskjutning i New Orleans: 11 personer skadade

  01.12.2019 Utrikes

  Personerna sköts på turistgatan Canal Street.

  11 personer har skadats i en masskjutning i USA i New Orleans. Personerna sköts på en populär turistgata, Canal Street, tidigt den här morgonen lokal tid.

 • Invånare i New Orleans samlar krafter och fyller sandsäckar inför stormen Barry

  12.07.2019 Utrikes

  Den långsamma stormen kan föra med sig 50 centimeter regn.

  Tusentals människor i Louisiana och delstatens största stad New Orleans har börjat placera ut sandsäckar eller flytt till högre terräng inför lördagen. Då väntas den tropiska stormen Barry dra in med full kraft och testa skyddsvallarna i New Orleans.

 • Den "vansinniga idrottaren" Zion Williamson gick som etta i NBA-draften: "Jag tror vi har möjligheten att bygga något stort där"

  21.06.2019 Sport

  Förstavalet beskrivs som en oerhört talangfull spelare.

  Det gick precis som det skulle göra när NBA-draften inleddes i Brooklyn: New Orleans Pelicans valde att plocka den 18-åriga supertalangen Zion Williamson i sina led med sitt första draftval. "Jag tror vi har möjligheten att bygga något stort där" säger Williamson om sin proffsdestination.

 • Nya rekordpoäng av Markkanen – ny förlust för Bulls

  02.11.2017 Sport

  Markkanen från klarhet till klarhet mitt i lagets kräftgång.

  Chicago Bulls fortsätter förlora samtidigt som Lauri Markkanen fortsätter dominera. I nattens bortamatch mot Miami Heat noterade Markkanen nytt poängrekord och hyllas igen av sin tränare. Han har alla egenskaper som krävs för att bli en av ligans superstjärnor, sade Fred Hoiberg.

 • Rocklegenden Fats Domino har avlidit

  25.10.2017 Kultur och nöje

  Känd för "Blueberry Hill" och "Ain't That A Shame"

  Sångaren och pianisten Fats Domino, en av de verkliga pionjärerna inom rockmusiken, har gått bort. Domino, som under 1950-talet sålde mer skivor än någon annan rockartist förutom Elvis Presley, blev 89 år.

 • Bulls släppte loss Markkanen: "Det känns overkligt bara att vara här"

  09.10.2017 Sport

  Gjorde fyra poäng i förlust mot New Orleans

  Efter tre matchers skadefrånvaro var det inatt äntligen dags: NBA-laget Chicago Bulls finländske spelare Lauri Markkanen har spelat säsongens första match i sitt nya lag.

 • Orkanen Nate drog in över USA

  08.10.2017 Utrikes

  Stormen nådde land tidigt på söndagsmorgonen finländsk tid.

  Orkanen Nate har nått den amerikanska kontinenten nära Missisippiflodens mynning. Den har ändå försvagats och orkanvarningar har skrivits ner till varningar för tropisk storm, enligt det amerikanska orkancentret.

 • Orkanen Nate hotar Mexiko och USA:s sydkust

  07.10.2017 Utrikes

  Nate uppgraderades till lägsta orkankategorin.

  Den tropiska stormen Nate som befinner sig i Mexikanska golfen, har uppgraderats till en orkan. Nate väntas ta i land på lördag kväll lokal tid.

 • Orkanen Katrina visade att USA inte hade beredskap för interna kriser

  30.08.2017 Arkivet

  När områdena evakuerades lämnades fattiga och billösa kvar.

  Orkanen Katrina som härjade i södra USA 2005 var en av de mest förödande stormarna någonsin. När områdena skulle evakueras lämnades de fattiga och billösa kvar. I synnerhet afroamerikanerna i New Orleans drabbades.

 • New Orleans-föraren åtalas för flera trafikbrott

  27.02.2017 Utrikes

  Mannen var berusad och körde in i en folkmassa.

  Den förare som körde in i en folkmassa i New Orleans på lördag kväll lokal tid var väldigt berusad, uppger polisen. Flera åtal har väckts mot den gripne 25-åringen.

 • Bil körde in i folkmassa i New Orleans, 28 personer skadades

  26.02.2017 Utrikes

  Det tros röra sig om rattfylleri, inte terrorism.

  28 personer skadades när en bil körde in i en folkmassa i New Orleans i går kväll lokal tid. Polisen har gripit föraren som uppges ha varit mycket berusad eller drogpåverkad.

 • Mafia III tacklar rasfrågor

  07.10.2016 X3M

  Ras och identitet ett centralt tema i Mafia III.

  Den typiska spelhjälten är en vit man i 30-års åldern, och allt för få spelföretag vågar eller ids avvika från detta mönster. Den mörkhyade protagonisten i Mafia III är alltså ett välkommet undantag.

 • Lil Hardin – kvinnan bakom Louis Armstrong

  04.08.2016 Kultur och nöje

  'Hot Miss Lil' gjorde 'Satchmo' till en stjärna.

  Lil Hardin Armstrong har gått till historien som Louis Armstrongs hustru och inspiratör, men hon hade också en egen framgångsrik karriär. 'Hot Miss Lil' gjorde 'Satchmo' till en stjärna, men själv stötte hon mot det osynliga glastaket.

 • En spökstad under vatten

  28.08.2015 Utrikes

  Hur folk drabbades i New Orleans och vad som hände efteråt.

  Det har gått tio år sedan orkanen Katrina slog till mot New Orleans. Yle rapporterade om naturkatastrofens härjningar och besökte staden fem och åtta år senare. Se bilder och video!

 • Obama kritisk mot insatserna efter Katrina

  28.08.2015 Utrikes

  "Katrina blottade de fattigas och de färgades prekära läge."

  USA:s president Barack Obama besökte på torsdagen New Orleans, tio år efter att den värsta naturkatastrofen i USA:s historia slagit till. Han påpekade att mycket jobb återstår även om staden återhämtat sig förhållandevis väl.

 • Har New Orleans återhämtat sig?

  28.08.2015 Svenska.yle.fi

  New Orleans blomstrar numera men alla ortsbor är inte nöjda.

  Sedan orkanen Katrina ödelade New Orleans för tio år sedan har amerikanerna frågat sig: Är staden tillbaka? Har den återhämtat sig? Svaret beror på vem man frågar, skriver Svenska Yles USA-korrespondent Christian Vuojärvi.

 • Knivman sköts på flygplats i USA

  21.03.2015 Utrikes

  Gick till attack med machete och insektsprej

  En man beväpnad med machete och en burk insektssprej har skjutits på flygplatsen i New Orleans i USA. Det är oklart varför mannen gick till attack.

 • Blue Tones med Birger's Ragtime Band

  11.02.2015 Åboland

  Birger's Ragtime Band har gett ut skivan Blue Tones med nya solisten Charlotta Kerbs.

 • New Orleans lider ännu åtta år senare

  29.12.2013 Utrikes

  Spåren av den förödande orkanen Katrina är fortfarande mycket påtagliga i det värst drabbade området i New Orleans. De som har återvänt hoppas ändå kunna bygga upp delvis ödelagda områden. Se inslag!