Hoppa till huvudinnehåll

The Cure

 • Musiktest: Vad hette Cyndi Laupers första LP och varifrån kommer K-pop?

  22.06.2018 Kultur och nöje

  Yle Vegas musiktest!

  Yle Vegas musiktest! Testa dina pop/rockkunskaper och briljera för dig själv eller tävla med kompisen och se vem som får flest poäng!

 • The Cure gav oss precis allt i tre timmar

  08.10.2016 Musik

  The Cure bjöd på en hitkavalkad utan like i arenan.

  The Cure gav allt och litet till i en tretimmarsspelning i arenan í Helsingfors när de besökte Finland för första gången på 20 år.

 • Rockpoliserna: The Cures album från sämsta till bästa

  04.10.2016 Kultur och nöje

  Rockpoliserna poängsatte The Cures skivor.

  Med tretton officiella studioalbum och en bunt samlingar och live-skivor har The Cure nått både konstnärliga pophöjder och sunkiga bottennapp. Rockpoliserna poängsatte studioalbumen och rangordnade dem från den sämsta skivan till den bästa.

 • Sist med att minnas Kent, men först med att ha sett dem

  29.06.2016 Kultur och nöje

  Tomas Jansson om Musik som livräddare.

  Tomas Jansson hävdar att han var först i Finland med att se Kent live. Tjugo år sedan det svenska rockbandets Finlandspremiär minns han tidiga spelningar och intervjuer, samt sitt och vokalisten Joakim Bergs gemensamma musikaliska kärleksobjekt.

 • Jakten på rocklyrikens mening

  17.04.2016 Kultur och nöje

  Kan rockens texter leva utan musiken?

  Rocktexter är det mest underskattade litterära uttrycket, men Hannele Mikaela Taivassalo, Jean Lindén och Tomas Jansson bestämmer sig för att glömma musiken för en stund och bara tala rocklyrikens mening.

 • Konsertkalendern 2016

  31.01.2016 X3M

  Årets internationella artistbesök.

  Dags att se vilka internationella artister som tar en sväng via Finland under musikåret 2016. Många kära återbesök utlovas och några helt nya bekantskaper.

 • Alltid rocknroll - del 2

  22.01.2014 Kultur och nöje

  Den 20. juli sänder Radio Vega Tomas Janssons dokumentär ”Alltid rocknroll”. I en tredelad artikelserie berättar han om dokumentärens bakgrund, om rockmusikens betydelse, och om återseendet av Roskilde rockfestival.Läs också.