Hoppa till huvudinnehåll

kommunikationsförmåga

 • Caroline Hainer tror att många dickpics beror på en stor kommunikationsmiss

  10.03.2018 X3M

  Tjejer och killar tänder helt enkelt inte på samma saker.

  Att håna eller hänga ut någon som skickat en dickpic är kanske inte rätt väg att gå. I stället borde vi kommunicera med varandra. Det tror Caroline Hainer som skrivit boken Män visar kuken för mig.

 • Retorik: Väss dina argument och håll ett odödligt tal

  11.08.2016 Vetamix

  Så för du fram ditt budskap i tal.

  Stand-up komikern Simon Garshasebi sätts på prov i utmanande uppdrag av retorikexperten Barbro Fällman. Han får hålla tal i olika miljöer och övertyga pensionärer, fotbollssupportrar och professorer. Vi möter kända förebilder inom retoriken som politiker, musiker och talskrivare. Vad är det som gör vissa tal odödliga?

 • "När kärlek inte räcker – en berättelse om autism"

  06.04.2016 Vetamix

  Jenny Lexhed skrev en bok om sin sons autism.

  Autism är en neurologisk störning, ett funktionshinder som kan ta sig väldigt olika uttryck beroende på graden av störning. Rätt, tidiga och intensiva behandlingsmetoder är A och O för en god fortsatt utveckling.

 • Kaj Arnö: #flyfie = FLYkting + selFIE

  14.12.2015 Kultur och nöje

  Kaj, 52 år och Kaj, 8 år ta en selfie med en flykting.

  Jag vill inte bo bland främlingar. Alltså vill jag lära känna några av de 140 nyanlända flyktingarna här i Nagu. Då slutar de vara främlingar.

 • Dokumentärer om minnet

  08.10.2013 Yle Fem

  Den uppmärksammade dokumentären "I am breathing" följer Neil Platt som med några månader kvar att leva föröker minnas sina 34 år och återge dem till sin baby Oscar. I anslutning till dokumentären repriseras också två andra dokumentärer kring minnessvårigheter och kommunikationsproblem, "På glömskans väg" och "Kom ihåg mig, mamma"