Hoppa till huvudinnehåll

VM i skidskytte 2015

 • Historiskt norskt guld i Östersund, Sverige knep brons – Seppälä och Mäkäräinen på tolfte plats

  14.03.2019 Sport

  Fredagen blir vilodag i Östersund.

  Johannes Bö och Marte Olsbu Röiseland vann den första sprintstafetten mixed någonsin vid skidskytte-VM i Östersund. Finlands förhoppningar grusade tidigt i tävlingen efter dåligt skytte av Kaisa Mäkäräinen vid det första stående skyttet.

 • Mäkäräinens VM-premiär: fem bommar på femton skott

  03.03.2016 Sport

  Guldhoppet hade rejäla problem i skyttet i mixedstafetten.

  Kaisa Mäkäräinen mjukstartade sitt VM-äventyr med mixedstafetten. Men det blev en trist öppning för det finländska guldhoppet som hade rejäla problem i skyttet.

 • Wierer vann - stående skyttet sänkte Mäkäräinen

  03.12.2015 Sport

  Damernas första individuella lopp avgjort i Östersund.

  Kaisa Mäkäräinens förhoppningar om en framskjuten placering i säsongens första individuella världscupdeltävling i Östersund grusades i det stående skyttet. Istället knep italienskan Dorothea Wierer karriärens första deltävlingsseger.

 • Mäkäräinen blir av med en konkurrent till

  19.10.2015 Sport

  Vita Semerenko borta för andra vintern på raken.

  Tidigare i sommar meddelade Daria Domratjeva att hon ger upp hela kommande säsong. Nu har också en annan av Kaisa Mäkäräinens rivaler i skidskyttespåren stigit åt sidan.

 • Mäkäräinen och Laukkanen mot säsongsavslutning

  20.03.2015 Sport

  Skidskytte-VM i Sportmagasinet

  De tre sista deltävlingarna i världscupen åks i ryska Chanty-Mansijsk. Säsongen har varit suverän för Mäkäräinen, men med en liten plump i protokollet för hemma-VM. För Mari Laukkanen har säsongen gett hopp för framtiden

 • TV2 kl. 14.15: Guld för Mäkäräinen?

  15.03.2015 Sport

  VM i skidskytte i Kontiolahti avslutas i dag med masstarterna. Kaisa Mäkäräinen är ute efter guld inför hemmapubliken. Allt är laddat för ett stort klimax som avslutning på hemma-VM. Masstart damer kl. 14.15 TV2 och Yle Arenan Masstart herrar kl. 17.05 TV2 och Yle Arenan

 • Fortsätter den rysk-norska stafettdominansen?

  14.03.2015 Sport

  Ryssland har vunnit tre, Norge två av årets stafetter på herrsidan. Det verkar också idag bli en kamp om segern mellan de här två i skidskytte VM i Kontiolahti. Herrar stafett kl. 17:20 TV2 och Yle Arenan

 • Damerna i stafett

  13.03.2015 Sport

  Skidskytte-VM i Kontiolahti fortsätter idag med stafett för damer. De tjeckiska damerna har varit dominanter i säsongens tidigare stafetter men favoritskap har vägt lätt i VM. Kampen om mästerskapet kommer att bli tuff. Stafett kl. 18:00 TV2 och Yle Arenan

 • Vems tur är det idag?

  12.03.2015 Sport

  Skidskytte-VM i Kontiolahti fortsätter idag med herrarnas distans. Johannes Bö, Norge och Erik Lesser, Tyskland har knipit de två guldmedaljer som stått på spel hittills. Vem tar den tredje? Se loppet direkt kl. 18.00!

 • Magnus Eklöv: Den efterlängtade medaljen

  11.03.2015 Sport

  VM-brons för Mäkäräinen

  Idag lossnade det äntligen för Kaisa Mäkäräinen. Den tredje starten i hemma-VM gav resultat. En medalj som verkligen var en vunnen medalj.

 • Äntligen lyckades Mäkäräinen – på pallen framför hemmapubliken

  11.03.2015 Sport

  Kaisa Mäkäräinen har tagit Finlands första medalj i skidskytte-VM i Kontiolahti. På damernas distanslopp stod Mäkäräinen för en bländande skidinsats och fick stiga upp på prispallen.

 • Tredje matchbollen för Mäkäräinen

  11.03.2015 Sport

  Idag har Kaisa Mäkäräinen sin tredje chans att öppna medaljkontot vid skidskytte-VM i Kontiolahti. På programmet står distansen på 15 kilometer, där Mäkäräinen sopade bordet i senaste världscupdeltävling. Medalj förväntas, kan Kaisa leverera? Se loppet direkt kl. 18.00!

 • Magnus Eklöv: Därför har förhandsfavoriterna svikit

  10.03.2015 Sport

  Efter två individuella starter i skidskytte-VM i Kontiolahti har förhandsfavoriterna svikit. Mäkäräinen, Domratjeva, Fourcade och Schempp som dominerat världscupen är fortfarande utan medaljer. Varför? Det frågar sig Magnus Eklöv i sin VM-kolumn.

 • Ett hinder mindre för Mäkäräinen i medaljjakten

  09.03.2015 Sport

  De två gulden Marie Dorin Habert redan tagit i skidskytte-VM i Kontiolahti får inte sällskap av ett tredje i onsdagens distanslopp. Fransyskan är trött och avstår tävlingen.

 • Prickfritt skytte gav Lesser segern

  08.03.2015 Sport

  Erik Lesser höll nerverna på skjutvallen och prickade rätt på samtliga 20 skott i jaktstarten i skidskytte-VM i Kontiolahti.

 • Kontiolahti: Dags för jaktstart

  08.03.2015 Sport

  Mari Laukkanen har bra slagläge medan Kaisa Mäkäräinen står inför något av ett "mission impossible" när jaktstarten avgörs vid VM i skidskytte i Kontiolahti. Herrarna inleder dagen och damerna avrundar på seneftermiddagen.

 • Mäkäräinen sköt bort sig - Dorin Habert knep guldet

  07.03.2015 Sport

  Kaisa Mäkäräinen sköt bort sina medaljchanser redan i det liggande skyttet i sprinten i VM-tävlingarna i Kontiolahti.

 • Guld och brons till bröderna Bø

  07.03.2015 Sport

  Johannes Thingnes Bø fick fira guld i den första individuella tävlingen vid VM-tävlingarna i skidskytte i Kontiolahti. Av toppåkarna lyckades endast Tarjei Bø skjuta prickfritt och belönades med en bronspeng.

 • Dags att ladda medaljkaffekokaren?

  07.03.2015 Sport

  Idag har Kaisa Mäkäräinen första chansen att öppna medlajkontot för i skidskytte-VM i Kontiolahti. På programmet står sprintdistansen försåväl damer som herrar. Skall Mäkäräinens segersvit från hemmplan ifjol få fortsätting idag?

 • Svenska hjärtan klappar för Kaisa

  06.03.2015 Sport

  Kaisa Mäkäräinens debut i hemma-VM i Kontiolahti i mixed-stafetten i går gav en fingervisning om hennes formkurva just nu. Den blonda finskan har också fått en plats i många svenska hjärtan.

Sidor