Hoppa till huvudinnehåll

intolerans

 • Rättsfall inger hopp bland Kinas homosexuella

  16.07.2017 Utrikes

  Sjukhus fick böter för att ha vårdat en man mot hans vilja.

  Straffet var obetydligt men domslutet var historiskt. För första gången dömdes ett mentalsjukhus tidigare i juli till böter för att det hade kränkt en 38-årig homosexuell mans rättigheter genom att vårda honom mot hans vilja.

 • Bärtils bokklubb: För Jenny Lucander är det härligt när en bok kan ge tröst

  12.06.2017 Kultur och nöje

  Illustratören Jenny Lucander arbetar enligt fammos estetik.

  Hon är ledsen över intoleransen mot människor med en annorlunda sexualitet, lycklig över daggmasken med det underbart glada ansiktet... Det händer mycket i Jenny Lucanders liv som illustratör, ett arbete hon inte vill vara utan.

 • Sannfinländarnas Kiemunki jämförde invandrarbarn med häxor

  21.03.2016 Inrikes

  Partiledningen tar avstånd från skriverierna.

  Osakliga kommentarer om invandrarbarn som gick påskkärring på palmsöndagen kan hota den sannfinländska politikern Terhi Kiemunkis ställning. Kiemunki skrev på FB att hon tyvärr inte hade några kondomer att ge de små flickorna.

 • Att tolerera de intoleranta

  27.03.2014 X3M

  Om jag en gång är så tolerant och förståelsefull, var finns då min tolerans gentemot dem som inte tycker som jag? frågar Niclas Johansson, frilansande redaktör på X3M.

 • Malala får Sacharov-priset

  10.10.2013 Utrikes

  Årets Sacharov-pris för tankefrihet går till den pakistanska flickan Malala Yousafzai, som kämpar för flickors rätt till utbildning.

 • Pride-paraden i Finland

  16.06.2010 Arkivet

  Då HBT-personer stolt stiger fram i rampljuset.

  Pride eller Gay Pride är har sitt ursprung i den amerikanska gayrörelsen, men firas nu runt om i världen. Det är ett tillfälle då HBT-personer stolt stiger fram i rampljuset.

 • Rastafaris barn i Finland

  08.09.2006 Arkivet

  Livet i en jamaicansk familj i Finland.

  Författaren Marianne Backlén åkte till Jamaica, förälskade sig i Devon Dawkins och flyttade sedan tillsammans med honom till Helsingfors. Paret har nu två barn och berättar om de motgångar och den rasism de stött på i Finland.